default-image

Ζαχαρίας Μίχας: Κατευνασμός χωρίς στρατηγική και όρια με αποθράσυνση της Τουρκίας

Απόψεις
Ζαχαρίας Μίχας: Κατευνασμός χωρίς στρατηγική και όρια με αποθράσυνση της Τουρκίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γιώργο Σαχίνη

Ο Ζαχαρίας Μίχας, συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνιδρυτής και διευθυντής Μελετών στο Ινστιτούτο Αναλύσεων Ασφάλειας και Άμυνας (ΙΑΑΑ/ISDA), συνεργάτης του  Defence-point.gr, μιλώντας στον 98.4 , εξήγησε γιατί η αναβολή των ασκήσεων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, με αιτία το κίνδυνο διασπορά του νέου κορωνοιού , δεν είναι πειστική εξήγηση.

Κατά τον κ. Μίχα, η εσωτερική αποσταθεροποίηση με όρους οικονομίας στην Τουρκία, μπορεί να την στρέψει σε εξαγωγή της κρίσης προς την Ελλάδα με κλιμάκωση περαιτέρω των προσκλήσεων.

Άρα, η πολιτική κατευνασμού σε ένα πλαίσιο ειρηνικών διευθετήσεων δεν έχει νόημα όταν η άλλη πλευρά τον χρόνο που της δίνεις , ακόμη και για την κρίση της πανδημίας στο στράτευμα της , τον αξιοποιεί για να επανέλθει με νέες προκλήσεις.

 Ο κ. Μίχας μίλησε και για την στρεβλή στάση βορειο-κεντρικών χωρών της Ευρώπης έναντι των ζητημάτων της περιοχής μας, αλλά και την ανεξήγητη στάση αναθεώρησης της ιστορίας μας από μέλη της επιτροπής για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News