Β. Γιαμαρέλλος : τα αποτελέσματα ελληνικής έρευνας για το αντιφυματικό εμβόλιο BCG

Ελλάδα
Β. Γιαμαρέλλος : τα αποτελέσματα ελληνικής έρευνας για το αντιφυματικό εμβόλιο BCG

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

έδειξαν ίαση έως 80% ιδίως στις λοιμώξεις του αναπνευστικού

Ο καθηγητής παθολογίας  των λοιμώξεων και διευθυντής της Δ΄Παθολογικής Κλινικής στο Αττικόν, Βαγγέλης Γιαμαρέλλος, παρουσιάζοντας δημόσια για πρώτη φορά από το ράδιο 98.4, τα αποτελέσματα τρίχρονης έρευνας για την δράση του αντιφυματικού εμβολίου BCG , με  κλινικά δείγματα σε 200 ασθενείς που χορηγήθηκε στους μισούς πλασέμπο και στους άλλους μισούς κανονικά το εμβόλιο.

Ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα ιδίως στους χορηγούμενους με κανονική δόση του εμβολίου, έδειξαν ίαση έως 80% ιδίως στις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Κατά συνέπεια , είπε ο κ. Γιαμαρέλλος , αν το αποτέλεσμα επιβεβαιωθεί σε μια μεγαλύτερη έρευνα 2.500 ατόμων μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού , τότε τέλη Σεπτεμβρίου, μπορεί να αρχίσει ιδίως στους ηλικιωμένους ένας μαζικός εμβολιασμός με BCG.

Διευκρίνισε εμφατικά, ότι μιλάμε για εμβόλιο ασπίδα και ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος  και όχι για εμβόλιο κατά του νέου ιού και της νόσου του , το οποίο όταν προκύψει θα πρέπει επίσης να χορηγηθεί σε όλο τον πληθυσμό. Χώρες με δεκαετίες υποχρεωτικό εμβολιασμό σε BCG, έχουν σαφώς ηπιότερα περιστατικά είπε κι αν η μεγάλη  έρευνα επιβεβαιώσει τα ίδια αποτελέσματα , τότε ο εμβολιασμός  σε αυτή την μορφή θα πρέπει να επανέλθει. Ο κ. Γιαμαρέλλος , μίλησε και για την άρση του lockdown , λέγοντας ότι επιστημονικά μη έχοντας ασπίδα ανοσίας κατά 80% του πληθυσμού, η επιστροφή μόνο σε κανονικότητα που δεν μπορεί να γίνει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News