Αθηνά Λινού:  Έρευνα για το Αντιφυματικό και τους μετανάστες

Απόψεις
Αθηνά Λινού:  Έρευνα για το Αντιφυματικό και τους μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα δήλωσε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ στο Γιώργο Σαχίνη

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, υποστήριξε ότι από τις υπάρχουσες ενδείξεις ανά χώρα και ήπειρο, σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως και στο Στρατό, με εμβολιαστική συνέχεια στο αντιφυματικό BCG, είναι σαφές πλέον ότι χρειάζεται περαιτέρω κλινική έρευνα, καθώς προκύπτει ότι πολλοί εμβολιασμένοι είτε δεν εμφανίζουν ευαισθησία στη νόσο, είτε έχουν ηπιότερα συμπτώματα, αλλά επειδή τα επιδημιολογικά δεδομένα  δεν είναι ακριβή επ’ αυτού, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα.

Η κ. Λινού, είπε ότι πράγματι χρειάζεται να μελετηθεί και το ότι σε δομές με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τον συγχρωτισμό δεν έχουμε πολλά κρούσματα ή έχουμε ήπιες εκδηλώσεις της νόσου.

Υποστήριξε ακόμη ότι η νόσος χτυπάει με μεγαλύτερη σφοδρότητα τα πιο χαμηλά εισοδήματα, ενώ φάνηκε πόσο ανέτοιμα ήταν τα συστήματα υγείας στη Δύση, έχοντας υποτιμήσει τις μολύνσεις από ιούς και λοιμώξεις. Είναι ρίσκο το άνοιγμα των σχολείων είπε, αλλά πρέπει να γίνει και για αυτό χρειάζονται ακόμη πιο σκληρά μέτρα προστασίας και αποστάσεων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News