Γιώργος Σαχίνης

Δ. Κούβελας: Θέμα καταγραφής ακόμη και για την επίδραση των φαρμάκων

Μίλησε για τα θεραπευτικά σχήματα και τα εμβόλια

Ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ , Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στον 98.4 διευκρίνισε ότι η σοβαρή ένσταση του στο τρόπο καταγραφής θανάτων από τον ΕΟΔΥ και την Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας , είναι τόσο στο γεγονός ότι προστίθενται και θάνατοι από άλλες αιτίες με θετική ένδειξη στο κορωνοϊό, ενώ ο Π.ΟΥ. αντίθετα με ότι λέει η επιτροπή ότι δίνει ως ερμηνεία , αναφέρεται σε θανάτους μόνον όσων είναι θετικοί στον ιό με κλινικά όμως συμβατή νόσο.

Κυρίως όμως έχει ενστάσεις για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καταγραφή σε γνώση κυρίως των επιστημόνων και κλινικών γιατρών , αλλά και των πολιτών για τον ρόλο που έχουν παίξει στους θανάτους, τα μη αδειοδοτημένα για την συγκριμένη νόσο που χρησιμοποιήθηκαν  ως θεραπευτικό σχήμα.

Ο κ. Κούβελας μίλησε ακόμη για τα φάρμακα που αυτή την ώρα εμφανίζονται στα θεραπευτικά σχήματα, αλλά και τα εμβόλια, ενώ επέμεινε ότι ο καθοριστικός παράγοντας , όσο η θνησιμότητα από τον ιό αξιολογείται όλο και πιο χαμηλά ,θα είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ώστε και η νόσος να αντιμετωπίζεται επί τόπου και τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν με τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία .

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια