Κ. Φαρσαλινός: Σύγχυση και επιστημονική προχειρότητα του Σ. Τσιόδρα για τη νικοτίνη

Απόψεις
Κ. Φαρσαλινός: Σύγχυση και επιστημονική προχειρότητα του Σ. Τσιόδρα για τη νικοτίνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απαντά στη διατύπωση περί «fake news» για το ρόλο της νικοτίνης ως αναστολέα στον κορωνοϊό

Ο ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Πανεπιστήμιο δυτικής Αττικής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, απαντώντας στη διατύπωση περί «fake news»  για το ρόλο της νικοτίνης ως αναστολέα στον νέο κορωνοϊό, που έκανε χθες ο Σωτήρης Τσιόδρας, έκανε λόγο για σύγχυση και επιστημονική προχειρότητα στην απάντηση του κ. Τσιόδρα, αφού όπως είπε , ενδεχομένως και λόγω μιας θεματικής που είναι εκτός της ειδικότητας του, ταύτισε της βλαβερές συνέπειες του τσιγάρου στους καπνιστές, με την νικοτίνη. Πολύ  περισσότερο που οι δημοσιευμένες μελέτες σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά της ιατρικής έρευνας για την νικοτίνη, δεν μπορεί να αποκαλούνται «fake news».

Ο κ. Φαρσαλινός , μίλησε ακόμη για την ανοσία που είναι σε χαμηλά ποσοστά, την σύγχυση που προκαλείται όχι στην ουσία αλλά στις διαδόσεις από τις αναφορές για υπερβολικές καταγραφές των νεκρών από covid 19 και με covid 19 , αλλά και για το πώς η μετάβαση σε μια νέα πραγματικότητα, απαιτεί διαρκή εγρήγορση και συνεχή επιδημιολογική καταγραφή.

Ο κ.Φαρσαλινός βρίσκεται στους Highly Cited Researcher 2019, δηλαδή μέσα στους 6.200 επιστήμονες από το σύνολο των 9 εκατομμυρίων με την μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια επιστημονική γνώση τη δεκαετία 2008-2018, λίστα που περιλαμβάνει 14 Έλληνες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News