Γ. Μπασιάς: Η πανδημία και η αγορά υδρογονανθράκων

Απόψεις
Γ. Μπασιάς: Η πανδημία και η αγορά υδρογονανθράκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον 98.4 ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς

Ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος της ΕΔΕΥ, Γιάννης Μπασιάς, με 30 χρόνια διεθνούς επαγγελματικής εμπειρίας στη αξιολόγηση κοιτασμάτων, τα τεχνικά έργα, τη δημιουργία πετρελαϊκού χαρτοφυλακίου και την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού, μιλώντας στον 98.4 ανέλυσε γιατί η παγκόσμια ύφεση, η πτώση της τιμής του πετρελαίου, η υπερπροσφορά ενέργειας από ορυκτά καύσιμα, υδρογονάνθρακες, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και υδροηλεκτρικά, συνδυασμένα με την μείωση της κατανάλωσης, θέτουν σε κίνδυνο, βραχυπρόθεσμα, την γρήγορη μετάβαση προς τις ανανεώσιμες πηγές διότι οι επενδύσεις, που δεν είναι βραχυπρόθεσμες, γίνονται ανταγωνιστικές όταν οι τιμές του αργού και του φυσικού αερίου είναι υψηλές, και όταν το κόστος της ρύπανσης κατά τόνο από το διοξείδιο του άνθρακα είναι υψηλό.

Εξήγησε ακόμη γιατί από την πτώση των τιμών του πετρελαίου, χάνει η παραγωγός πηγή αλλά κερδίζει ο κλάδος της διύλισης που αγοράζει σε χαμηλές τιμές την πρώτη ύλη. Ο κ. Μπασιάς, εκτίμησε ότι έρευνες και εκμεταλλεύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο για πρακτικούς λόγους από την πανδημία, δεν εκτελούνται αυτό το διάστημα, αλλά δεν πρόκειται να σταματήσουν γιατί τα στοιχεία μιλάνε για μεγάλο ενεργειακό πλούτο, σε περιοχές όπως νότια της Κρήτης.

Ο κ. Μπασιάς, εξήγησε ακόμη γιατί εισερχόμαστε σε ψυχρότερη περίοδο στον πλανήτη και τέλος συνέδεσε τις οικονομικές προοπτικές μετά την επιτάχυνση της ύφεσης από τον κορωνοϊό, σε όλο τον κυκλικό κόσμο της αγοράς, διεθνώς.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News