Απ. Βανταράκης: Τα αναγκαία τεστ, ο δείκτης θνησιμότητας και η χαμηλή ανοσία

Απόψεις
Απ. Βανταράκης: Τα αναγκαία τεστ, ο δείκτης θνησιμότητας και η χαμηλή ανοσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε τη συνέντευξή του στον 98.4

Ο καθηγητής Υγιεινής στην Ιατρική Σχολή Πατρών και Πρόεδρος των Ελλήνων Βιο-επιστημόνων, Απόστολος Βανταράκης, με αφορμή την σύγχυση που φαίνεται να προκάλεσε η δήλωση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ότι στην Ελλάδα η καταγραφή νεκρών, μπορεί να έγινε και με υπερβολικό τρόπο και για θανάτους από Covid 19 και με Covid 19, μιλώντας στον 98.4 υπενθύμισε ότι τελικά επιδημιολογικά, ο διάσημος Έλληνας καθηγητής στο πανεπιστήμιο Στάντφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο όταν μιλούσε για υπερβολικές διαστασιολογήσεις ιού και νόσου σε σχέση με την κοινωνία την δημόσια υγεία και τις άλλες παραμέτρους της και όχι φυσικά για τα μέτρα που ελήφθησαν των περιορισμών.

Μάλιστα, όπως είπε, με έκπληξη άκουσε από τον κ. Τσιόδρα την παραδοχή αυτή με τόσο ευθύ τρόπο, όπως και άλλα μέλη της επιτροπής να λένε σήμερα για την ανάγκη των τεστ όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο ίδιος και μερικοί άλλοι επιστήμονες, μιλούσαν εξ αρχής για την αναγκαιότητα κάθε είδους τεστ, παράλληλα με την εξέλιξη της νόσου. Κατά τον κ. Βανταράκη, τα πολύ χαμηλά ποσοστά ανοσίας στον ελληνικό πληθυσμό, είναι το κυριότερο θέμα αυτή την ώρα με την χαλάρωση των μέτρων, σημειώνοντας ότι παραμένει στην άποψη του για την εποχικότητα του ιού και την κάμψη του το καλοκαίρι, που κατά την γνώμη του σε αυτή τη φάση όντας σε αποδρομή, μπορεί να αποδειχτεί βασικότερη αιτία από το lock down, για την πτώση των αρνητικών δεικτών του ιού.

Κατά τον κ. Βανταράκη, καλώς ανοίγουν τα σχολεία, το θέμα δεν είναι τα παιδιά που στην πλειονότητα τους θα είναι και ασυμπτωματικά αν νοσήσουν, αλλά οι εκπαιδευτικοί που είναι σε μεγάλη ηλικία ή με υποκείμενα νοσήματα και αυτές οι κατηγορίες θα έπρεπε να προστατευτούν.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News