Ξ. Μουσάς: Αναφορά στον κορυφαίο Αστρονόμο Γ. Σειραδάκη που «έφυγε»

Απόψεις
Ξ. Μουσάς: Αναφορά στον κορυφαίο Αστρονόμο Γ. Σειραδάκη που «έφυγε»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη η προσφορά του στην Αστρονομία αλλά και την υπόθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Ο αστρονόμος και φυσικός Ξενοφών Μουσάς, ο απόλυτος συνεργάτης στην διάδοση διεθνώς του «Μηχανισμού των Αντικυθήρων», του Χανιώτη καθηγητή Γιάννη  Σειραδάκη  που «έφυγε» , μίλησε στον 98.4 , για τον μεγάλο εκλιπόντα και την προσφορά του στην Αστρονομία αλλά και την υπόθεση του Μηχανισμού των Αντικυθήρων , για τον οποίο υπήρξε ο θεμελιωτής της ομάδας προβολής έρευνας  και παρατήρησης  διεθνώς .

Όπως είπε ο καθηγητής Γιάννης Χ. Σειραδάκης (5/3/1948-3/5/2020) είναι ένας σημαντικότατος Έλληνας αστρονόμος που έγραψε ιστορία με τις έρευνες, τα άρθρα, την διδασκαλία του στην αστροφυσική, την εκλαΐκευση, την συνεργασία του μα τους ερασιτέχνες αστρονόμους και κυρίως με την μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων της οποίας είναι ένας από τους πρωταγωνιστές.

Η συμβολή του στην μελέτη του Μηχανισμού των Αντικυθήρων μετέβαλλε την ιστορία της Ελλάδας, της Ευρώπης, την Παγκόσμια ιστορία, την ιστορία του Πολιτισμού  και ειδικότερα την ιστορία της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών, της Αστρονομίας, Μηχανικής και Φυσικής.

(φωτογραφία: typosthes.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News