Γιώργος Σαχίνης

Γιάνης Βαρουφάκης: «”Φουλ” για 5ο Μνημόνιο και πρόωρες εκλογές»  

Κάνει λόγο για ένα «5ο – σκληρότερο από όλα» μνημόνιο στο Γιώργο Σαχίνη

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μετάβαση σε νέα κατάσταση  από τις 4 Μαΐου, υποστήριξε ότι ουσιαστικά το πεδίο των εκλογών έχει ανοίξει από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο του 2021, με στόχο και την εξουδετέρωση της απλής αναλογικής, αφού είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα μπροστά σε ύφεση χειρότερη και από αυτή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου το 2010-2011.

Έτσι, ίσως επιχειρήσει να αξιοποιήσει την όποια δημοφιλή υγειονομικά αντιμετώπιση για την ώρα της πανδημίας, ώστε πριν την λήψη μέτρων άγριας λιτότητας και φτωχοποίησης, να ανανεώσει την λαϊκή εντολή , όπως ο Τσίπρας το Σεπτέμβριο του 2015.

Είναι προφανές, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πως αφού η κυβέρνηση προτίμησε να υπαναχωρήσει και αυτή στα κελεύσματα των Βρυξελών, δηλαδή της Γερμανίας με «λαγό» την Ολλανδία, οδηγούμαστε σε νέο ακόμη σκληρότερο μνημόνιο από όσα προηγήθηκαν που θα είναι το 5ο κατά σειρά.

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, ανέλυσε και τις προτάσεις του κόμματος του για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα ρευστότητας δισεκατομμυρίων ευρώ και με ένα παράλληλο  κούρεμα χρεών οριζόντια, ώστε να μπορέσει στη πράξη και όχι στα λόγια να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια