Κ. Φαρσαλινός : Ο πήχης της επιτυχίας  των εμπροσθοβαρών μέτρων στην Ελλάδα

Απόψεις
Κ. Φαρσαλινός : Ο πήχης της επιτυχίας  των εμπροσθοβαρών μέτρων στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής της Σχολής  Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας , Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, μιλώντας στον 98.4 επεσήμανε ότι η επιτυχία των μέτρων με το εμπροσθοβαρές  του lockdown  και τον ομολογουμένως πολύ μικρό δείκτη θανάτων , ανεβάζει πολύ τον πήχη της συνέχειας  για την Ελλάδα, από την στιγμή μάλιστα που θα αποδειχθεί ότι στον γενικό πληθυσμό η ανοσία είναι πολύ χαμηλή.

Ακόμη περισσότερο που θα πρέπει να έχεις στρατηγική  τι θέλεις να κάνεις με μικρή ή μεγάλη ανοσία πληθυσμού για την χαλάρωση των μέτρων σου και την επανεκκίνηση σταδιακά της οικονομία και υπό όρους. Όλα αυτά όπως είπε , με την υπόθεση εργασίας ότι μέχρι το δεύτερο κύμα του νέου ιού, θα υπάρχει χρόνος προς αξιοποίηση μέτρων που δεν θα σε υποχρεώσουν να οδηγηθείς με τέτοια οικονομική αιμορραγία στα ίδια μέτρα ξανά από τον Οκτώβριο.

Μάλιστα εκτίμησε ότι αυτή την ώρα  η μάχη για ένα φάρμακο που θα αντιμετωπίζει δραστικά την νόσο,  βοηθώντας αποφασιστικά τον ανθρώπινο οργανισμό να ανταπεξέλθει , ως κλειδί θα έχει την παροχή του στο σπίτι από την πρώτη στιγμή που θα εκδηλώνεται η νόσος σε έναν πολίτη.

Ο κ. Φαρσαλινός αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία για καταγραφή μέσα από ερωτηματολόγιο της αντίληψης που έχει ο πολίτης για τον νέο ιό, στην διεύθυνση https://www.coronavirus-greece.gr/covid19/index.php.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News