default-image

Ανδρέας Ξανθός: Εμπιστοσύνη στους επιστήμονες - Έλεγχος και ανεπάρκειες της κυβέρνησης

Απόψεις
Ανδρέας Ξανθός: Εμπιστοσύνη στους επιστήμονες - Έλεγχος και ανεπάρκειες της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέδειξε τις ανακολουθίες, τα λάθη και την αβελτηρία της κυβέρνησης

Ο άλλοτε Υπουργός Υγείας και βουλευτής Ρεθύμνου, Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον 98.4, επανέλαβε ότι τόσο ο ίδιος όσο και όλη η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να κάνουν μικροπολιτική με την πανδημία.

Εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο επιστημονικό δυναμικό που χειρίζεται την υγειονομική κρίση με επικεφαλής έναν κορυφαίο επιστήμονα όπως είπε , τον Σωτήρη Τσιόδρα. Από την άλλη όμως ο Ανδρέας Ξανθός, κατέδειξε τις ανακολουθίες, τα λάθη και την αβελτηρία της κυβέρνησης ως προς την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας , ιδίως στο προσωπικό όπου εκτίμησε ότι τουλάχιστον 4.000 προσλήψεις θα πρέπει να έχουν άμεσα βάση μονιμότητας.

Ο  Ανδρέας Ξανθός , αναφέρθηκε σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα με σχεδιασμό από την πρωτοβάθμια υγεία έως τα ΤΕΠ και τις ΜΕΘ  που όπως είπε από τώρα πρέπει να χτιστεί και για μετά το τέλος της πανδημίας. Για την χαλάρωση των μέτρων όταν συμβεί, τόνισε ότι είναι αναγκαίος ο καλός σχεδιασμός και η πληθώρα των τεστ στον πληθυσμό.

Ο Ανδρέας Ξανθός επέστησε την προσοχή, ότι θα υπάρξουν και νέα κύματα του κορωνοϊού, ενώ μιλώντας για την νέα υφεσιακή πραγματικότητα που πάει να διαμορφωθεί μετά την επιστροφή σε ρυθμούς λειτουργίας της οικονομίας, επεσήμανε ότι οι προτάσεις Τσίπρα και οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ είναι εμπροσθοβαρείς , για στήριξη εργαζομένων, επιχειρήσεων και πρωτογενή τομέα με χρήση  γενναίας ρευστότητας από το μαξιλάρι των 37 δις που η προηγούμενη κυβέρνηση με τις θυσίες των Ελλήνων, παρέδωσε στη σημερινή. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News