Γιώργος Σαχίνης

Γκίκας Μαγιορκίνης: Οδεύουμε προς κάμψη της νόσου - Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία;

Πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων;

Ο επίκουρος καθηγητής  επιδημιολογίας, μέλος του εργαστηρίου επιδημιολογίας- υγιεινής και ιατρικής στατιστικής του ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, Γκίκας Μαργιοκίνης, μιλώντας στον 98.4 , ανέλυσε γιατί οι μέχρι  τώρα ενδείξεις και στατιστικά της πανδημίας, δείχνουν ότι η διασπορά μπαίνει στην Ελλάδα σε φάση κάμψης εδώ και 8 ημέρες και αν η τάση συνεχιστεί, η χαλάρωση των περιορισμών που ήδη συζητείται στην Επιτροπή, θα αρχίσει να γίνεται και θέμα σχεδιασμού. Μία χαλάρωση που όταν συμβεί, θα είναι σταδιακή , σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και με διαρκή αιρεσιμότητα στην επανεξέταση της κατάστασης.

Ο κ. Μαργιοκίνης είπε ότι το μαθηματικό μοντέλο της Επιτροπής , θεωρεί ότι περίπου 25 χιλιάδες είναι τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, αλλά μπορεί η λάθος εκτίμηση να ανεβάζει τον αριθμό σε 100 χιλιάδες , αν πρόκειται για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, τότε η εκτίμηση θα είναι λάθος μεν αλλά ευχάριστος πονοκέφαλος, αφού με τόσο μικρό αριθμό για την ώρα νεκρών, ένα μεγάλο σύνολο της κοινωνίας θα έχει ήδη νοσήσει χωρίς σοβαρές συνέπειες , αποκτώντας ανοσία.

Ο κ. Μαργιοκίνης, σημείωσε ότι τα έγκαιρα μέτρα στην Ελλάδα λειτούργησαν επιπλέον σε συνδυασμό ότι η Ελλάδα δεν είναι κύριος κόμβος στις αερομεταφορές, αλλά και εξαιτίας των γεωγραφικών μας ιδιαιτεροτήτων.

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια