Γκίκας Μαγιορκίνης: Οδεύουμε προς κάμψη της νόσου - Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία;

Απόψεις
Γκίκας Μαγιορκίνης: Οδεύουμε προς κάμψη της νόσου - Τι δείχνουν τα επιδημιολογικά στοιχεία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε θα αρχίσει η χαλάρωση των μέτρων;

Ο επίκουρος καθηγητής  επιδημιολογίας, μέλος του εργαστηρίου επιδημιολογίας- υγιεινής και ιατρικής στατιστικής του ΕΚΠΑ, μέλος της επιτροπής που συμβουλεύει το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, Γκίκας Μαργιοκίνης, μιλώντας στον 98.4 , ανέλυσε γιατί οι μέχρι  τώρα ενδείξεις και στατιστικά της πανδημίας, δείχνουν ότι η διασπορά μπαίνει στην Ελλάδα σε φάση κάμψης εδώ και 8 ημέρες και αν η τάση συνεχιστεί, η χαλάρωση των περιορισμών που ήδη συζητείται στην Επιτροπή, θα αρχίσει να γίνεται και θέμα σχεδιασμού. Μία χαλάρωση που όταν συμβεί, θα είναι σταδιακή , σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και με διαρκή αιρεσιμότητα στην επανεξέταση της κατάστασης.

Ο κ. Μαργιοκίνης είπε ότι το μαθηματικό μοντέλο της Επιτροπής , θεωρεί ότι περίπου 25 χιλιάδες είναι τα κρούσματα στον γενικό πληθυσμό, αλλά μπορεί η λάθος εκτίμηση να ανεβάζει τον αριθμό σε 100 χιλιάδες , αν πρόκειται για ακόμη μεγαλύτερο αριθμό, τότε η εκτίμηση θα είναι λάθος μεν αλλά ευχάριστος πονοκέφαλος, αφού με τόσο μικρό αριθμό για την ώρα νεκρών, ένα μεγάλο σύνολο της κοινωνίας θα έχει ήδη νοσήσει χωρίς σοβαρές συνέπειες , αποκτώντας ανοσία.

Ο κ. Μαργιοκίνης, σημείωσε ότι τα έγκαιρα μέτρα στην Ελλάδα λειτούργησαν επιπλέον σε συνδυασμό ότι η Ελλάδα δεν είναι κύριος κόμβος στις αερομεταφορές, αλλά και εξαιτίας των γεωγραφικών μας ιδιαιτεροτήτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News