Γ. Παππάς: «Χρειαζόμαστε 4 και όχι 1 θεραπείες» - Το κλειδί στην καραντίνα & το Γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

Απόψεις
Γ. Παππάς: «Χρειαζόμαστε 4 και όχι 1 θεραπείες» - Το κλειδί στην καραντίνα & το Γεωγραφικό πλεονέκτημα της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο παθολόγος και ερευνητής μίλησε στον 9,84

Ο παθολόγος και ερευνητής επιδημιολογικά των λοιμώξεων, διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Γιώργος Παππάς, είναι ο πρώτος γιατρός και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα που από τις 27 Ιανουαρίου, μετέτρεψε το προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σε ένα ημερολόγιο 24ωρο  για τον νέο κορωνοϊό, σε μια περίοδο που ο ιός απασχολούσε μόνο την Κίνα.

Όπως είπε, μιλώντας στον 98.4, χωρίς να είναι σινοφοβικός, τα βασικά στοιχεία μελετών και ερευνών για τον νέο ιό, τελικά δεν τα μάθαμε από την Κίνα, αλλά από την Ιταλία ή τις ΗΠΑ μέσα από τις δραματικές συνέπειες αντιμετώπισης του ιού, παρότι η Δύση και τα συστήματα υγείας της, άργησαν δραματικά να κινητοποιηθούν με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Ελλάδα.

Κατά την γνώμη του, τα έγκαιρα μέτρα αλλά και η γεωγραφική κατανομή σε διαμερίσματα στον Ελλαδικό χώρο, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο, στους χαμηλούς δείκτες της νόσου στην πατρίδα μας.

Ο κ. Παππάς, εξήγησε γιατί χρειαζόμαστε 4 και όχι μία θεραπεία, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεται ο κάθε ασθενής, ενώ αναφέρθηκε και στις συγκρατημένα θετικές ενδείξεις κάποιων φαρμακευτικών σχημάτων.

Μίλησε ακόμη για το τι και πως γίνεται η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και μάλιστα όπως είπε όχι ενιαία, αλλά πρωτίστως περιοχικά και με εξαιρετικές προϋποθέσεις και απαιτήσεις, σε περιοχές κατά προτεραιότητα με χαμηλούς δείκτες.

Η ανοσία ή μη ανοσία, αν πάμε σε χαλάρωση των μέτρων προς τις αρχές Μαΐου, έτσι και παραμείνουμε σε χαμηλά ποσοστά, χρειάζονται και εκτεταμένη επιδημιολογική - διαγνωστική έρευνα, ώστε να ξέρεις ως πολιτεία που και πως παρεμβαίνεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News