Γιώργος Σαχίνης

Στ. Λυγερός :  Οι Γεωπολιτικές ανατροπές ελέω Covid 19

 Για θεματικές εξελίξεις γεωπολιτικά και γεωοικονομικά μίλησε ο επικεφαλής του slpress.gr Σταύρος Λυγερός στο ράδιο 98.4 που έρχονται παγκόσμια με επιταχυντή την εξάπλωση του νέου κορωνοιού. Στην περιοχή μας , εκτίμησε ότι η Τουρκία θα εντείνει περαιτέρω την πίεση στην Ελλάδα, ενδεχομένως με απόπειρα μεταφοράς στοχευμένα του κλίματος με μετανάστες από τον Έβρο στο Αιγαίο , εμπλέκοντας και τις συνέπειες από την νόσο Covid 19.

Ο Σταύρος Λυγερός, μίλησε ακόμη για τις μεγάλες αλλαγές με όρους οικονομίας, την ήπια παρέμβαση την Κίνας με όρους υγειονομικής διπλωματίας, αλλά και την παταγώδη αποτυχία της Ε.Ε. και των μεγάλων χωρών της, να οικοδομήσουν και πάλι περιβάλλον αλληλεγγύης σε μια τόσο σοβαρή δοκιμασία πανδημίας. Η κατάσταση στην οικονομία και στην Ελλάδα , θα χειροτερεύσει όπως είπε, αφού για φέτος πυλώνες όπως ο τουρισμός θα πρέπει να θεωρούνται ως χαμένη σεζόν.

Μίλησε ακόμη για την αναδιάταξη μεταξύ των μεγάλων παιχτών ισχύος και το χρονικό προβάδισμα που φαίνεται να αποκτάει η Κίνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια