Κ. Φαρσαλινός : Τι δείχνει δημοσίευση  για ουσία της νικοτίνης  έναντι του Covid-19

Απόψεις
Κ. Φαρσαλινός : Τι δείχνει δημοσίευση  για ουσία της νικοτίνης  έναντι του Covid-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής- ερευνητής  στο Πανεπιστήμιο Πατρών και  Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός,  μιλώντας στον 98.4 αρχικά αναφέρθηκε  στην ανάγκη οι καρδιοπαθείς  να μην αποφεύγουν τα νοσοκομεία σε περίπτωση σοβαρών ενδείξεων , στο όνομα αποφυγής του να κολλήσουν Covid19 , γιατί αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ίδια τους την ζωή.

Νικοτίνη - τσιγάρο και κορωνοϊός

Ο κ. Φαρσαλινός παράλληλα αναφέρθηκε  στην υπό δημοσίευση εργασίας του που βασίζεται σε περισσότερες από 13 διεθνείς επιστημονικές αναφορές ως προς την συσχέτιση του νέου κορωνοιού με το τσιγάρο.

Τα στοιχεία δείχνουν μικρότερη από την αναμενόμενη επίδραση, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα από μόνο του για το κάπνισμα , που όπως είπε είναι από μόνο του θανατηφόρο. Αντίθετα, ενδεχομένως να χρήζει έρευνας η πιθανότητα μια ουσία της νικοτίνης να λειτουργεί αποτρεπτικά αλλά μόνο σε ασθενείς στην εκτεταμένη εξάπλωση της μόλυνσης από τον ιό , σε ζωτικά όργανα, αλλά αυτό , επανέλαβε ουδόλως σχετίζεται με το εξίσου φονικό σε βλαπτικότητα τσιγάρο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΟΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ 

Ο κ. Φαρσαλινός εξήγησε επίσης , γιατί επιδημιολογικά και όχι μόνο από εδώ και πέρα είναι απαραίτητοι γενικευμένοι διαγνωστικοί έλεγχοι, ανεξάρτητα από την εποχιακή ή όχι κάμψη της επιδημίας του νέου κορωνοιού , πολύ περισσότερο που αν υπάρξει το πιθανότερο και νέα φάση του από το Φθινόπωρο, αφού πλήρης εξάλειψη του για την ώρα δεν διαφαίνεται, θα πρέπει να έχεις άμεση γνώση του ποσοστού ανοσίας του πληθυσμού και του αντίστοιχου των επίνοσων .

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News