Δημ. Κουρέτας : Έπεσαν οι μάσκες για τα Συστήματα Υγείας παγκοσμίως

Απόψεις
Δημ. Κουρέτας : Έπεσαν οι μάσκες για τα Συστήματα Υγείας παγκοσμίως

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής Βιοτεχνολογίας- Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στον 98.4

Ο καθηγητής Βιοτεχνολογίας- Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρης  Κουρέτας, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Τοξικολογίας, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι έπεσαν οι μάσκες στην Υγεία , παγκόσμια, ακόμη και για υπερδυνάμεις όπως οι ΗΠΑ. Όπως τόνισε « τις ανεπάρκειες και την έλλειψη ιεράρχησης προτεραιοτήτων στην Υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά την τεράστια σπατάλη πόρων, νόμιζα πως την ήξερα!

Εκείνο όμως που δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ στην σημερινή πανδημία ήταν η έλλειψη σε μάσκες σε όλον τον κόσμο εκτός από την Κίνα!

Ακόμα και στις ΗΠΑ, που είχαν αρκετό χρόνο να προετοιμαστούν, παρατηρήθηκε αμέσως έλλειψη σε μάσκες, με αποτέλεσμα γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό να μολύνονται κατά χιλιάδες, όπως έγινε και στην Ευρώπη! Η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη στον κόσμο και η πιο σπάταλη στην υγεία προσπαθεί απεγνωσμένα να προμηθευτεί από μάσκες μέχρι αναπνευστήρες από την Κίνα, που δεν προλαβαίνει να δέχεται παραγγελίες για να προμηθεύσει όλο τον κόσμο!

Ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων ξοδεύεται κάθε χρόνο σε ΗΠΑ και Ευρώπη για φάρμακα και επεμβάσεις που συχνά είναι αμφίβολο αν βοηθούν ! Στην πραγματική ανάγκη όμως ξεμένουμε αμέσως από κάτι με ευτελή τιμή, που προστατεύει τους αρρώστους και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων!

Σε αυτήν την πανδημία πέφτουν οι μάσκες στην υγεία και αποκαλύπτουν ένα παγκόσμιο απίστευτα σπάταλο, απίστευτα αναποτελεσματικό και χωρίς προτεραιότητες σύστημα, που πρέπει άμεσα να αρχίσει να αλλάζει! Ο Δημήτρης Κουρέτας,  αναφέρθηκε στην αναγκαία στροφή πλέον της χώρας στο τι παράγει και στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στην σιωπή και την μονοφωνία που επιχειρούν με την συνδρομή και κάποιων ΜΜΕ , να επιβάλουν ορισμένοι στο αναγκαίο επιστημονικό διάλογο αυτή την ώρα, όπως για παράδειγμα στην υπόθεση των διαγνωστικών ελέγχων με τεστ στο πληθυσμό για την επιδημιολογική καταγραφή της νόσου. Ο Δημήτρης Κουρέτας, έδωσε ακόμη χρήσιμες συμβουλές για σωστή διατροφή , ιδίως τώρα που περνάμε πολλές ώρες μέσα στο σπίτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News