Γιώργος Σαχίνης

Γρ. Γεροτζιάφας: Οι επιστήμονες ακόμη βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά με τον Covid 19

Ο Αιματολόγος – Διευθυντής του Τμήματος Θρόμβωσης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τενόν της Σορβόννης στον 98.4

Ο Αιματολόγος – Διευθυντής του Τμήματος Θρόμβωσης στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τενόν της Σορβόννης , Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας στον 98.4 περιέγραψε την κατάσταση στα νοσοκομεία αλλά και υγειονομικά της Γαλλίας, από την θέση του σε ένα νοσοκομείο, που όπως είπε έχει στην ΜΕΘ του το 50% αυτή την στιγμή από όσα περιστατικά έχει σε ΜΕΘ όλη η Ελλάδα.

Ο κ. Γεροτζιάφας , μίλησε για το σοκ που προκαλεί ο ιός στους πνεύμονες , επικεντρώνοντας στις μεγάλες συσσωρεύσεις πήξης αίματος στα αγγεία και τα μικρα-αγγεία που δημιουργούν εκτεταμένους και ταχύτατους θρόμβους στον οργανισμό του ασθενούς. Αυτό είπε είναι και το κύριο χαρακτηριστικό της νόσου Covid 19 για τους σοβαρά νοσούντες που εισάγονται στα νοσοκομεία για αυτό και τα πρωτόκολλα πλέων αντιπηκτικής αγωγής είναι η άμεση προτεραιότητα σε όλα τα νοσοκομεία από τα ΤΕΠ  μέχρι και πριν φτάσουν στις ΜΕΘ. 

Μίλησε μάλιστα για την περίπτωση του 42 χρονου Γερμανού καθηγητή που δεν είχε υποκείμενα νοσήματα και κατέληξε στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ως ο μόνος νεκρός εώς σήμερα από τον ιό στη Κρήτη. Ο κ. Γεροτζιάφας , εξήγησε γιατί η αρχική προσέγγιση των επιστημόνων ως προς τις ηλικιακές «προτιμήσεις» του ιού ήταν λάθος , αφού το ορθόν τελικά είναι πως τα βαριά περιστατικά ανεξαρτήτως ηλικίας θα εξελιχθούν βαριά.

Ο ίδιος τόνισε ότι φαρμακευτικά και εμβολιαστικά, ακόμη βαδίζουν οι επιστήμονες σε αχαρτογράφητα νερά και ότι τα περισσότερα φάρμακα που τώρα χορηγούνται , είναι κατά περιπτώσεις και κυρίως δίνουν χρόνο στους γιατρούς να βοηθήσουν τους ασθενείς στο να ανταπεξέλθουν στην μάχη για την ζωή τους με μια νόσο που είναι από τις πλέον θανατηφόρες, όπως είπε, για όσους την περάσουν βαριά.

Μίλησε ακόμη για το έγκαιρο των μέτρων στην Ελλάδα , που αυτό το δεκαήμερο θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα και με πιο αυστηρό πλαίσιο ελέω Πάσχα, ενώ αναφέρθηκε και στην μεγάλη συζήτηση περί χρήσης ή μη μάσκας από τους πολίτες που δεν νοσούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια