Γιώργος Σαχίνης

Κ. Καββαθάς: Οδεύουμε στον «Homo Deus» και την μετα-ανθρώπινη Κοινωνία της Πληροφορίας

Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Γιώργο Σαχίνη

Ο επί 6 δεκαετίες δημοσιογράφος και εκδότης περισσοτέρων από είκοσι εντύπων, εμβληματική φυσιογνωμία του χώρου, ο Κώστας Καββαθάς, μιλώντας σήμερα στον 98.4 , υποστήριξε ότι παρά τα χαρακτηριστικά της πανδημίας του Covid-19, δεν είναι ο ιός που θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας και όσων βεβαιοτ6ήτων είχε αυτή για την ζωή της.

Απλά ο κορωνοϊός, κατά τον ίδιο επιταχύνει μια ριζικότερη αλλαγή, που στηρίζεται στην έκρηξη της τεχνολογίας, την κυριαρχία της πληροφορίας και το πως αυτή θα διασυνδεθεί με ένα νέο είδος ανθρώπου που θα συνδέεται τεχνολογικά και γενετικά με αυτή. Κλείνει κατά τον Κ. Καββαθά και με εμφατικό τρόπο σταδιακά  και επιταχυνόμενα ο κύκλος του «homo sapiens».

Οι λεγόμενες μετα-κοινωνίες  θα έχουν μεταβατικά την ρομποτοποίηση  πτυχών της ζωής όπως η εργασία, αλλά σύντομα θα φτάσουμε σε ένα νέο τύπο που δεν θα είναι ο άνθρωπος όπως τον ξέραμε, αλλά ο μετα-άνθρωπος.

Οι κοινωνίες που θα επιβιώσουν όπως είπε, είναι αυτές που θα μάθουν να συνεργάζονται πάνω σε αυτή την εξέλιξη και όχι όσες θα χαρακτηρίζονται από την αναζήτηση «σωτήρων» και ανάθεσης εντολών σε μια «ανώτερη δύναμη».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια