Γ. Δαίκος: Τα γνωστά και άγνωστα πεδία του Covid19

Απόψεις
Γ. Δαίκος: Τα γνωστά και άγνωστα πεδία του Covid19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O ομότιμος καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων στον 98.4

O ομότιμος καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ , Γιώργος Δαίκος , μέλος της επιτροπής έκτακτων συμβάντων δημόσιας υγείας, μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα των δέκα ημερών θα καταδείξει αν η Ελλάδα θα συνεχίσει την αύξηση των κρουσμάτων με  ελεγχόμενο ρυθμό ή αν αυτό θα πάρει εκτατική και εντατική μορφή , μπλοκάροντας και το σύστημα υγείας.

Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να υπάρξει μια ευρεία βάση δεομένων ως προς την διασπορά του ιού στο πληθυσμό, με την ύπαρξη διαγνωστικών ελέγχων , εφόσον η χώρα αποκτήσει επάρκεια για αυτό.

Ανέλυσε γιατί η φαρμακευτική θεραπεία όσο το εμβόλιο καθυστερεί, περνάει και εκτός των νοσοκομείων σε περιστατικά σε καραντίνα στο σπίτι , εφόσον είναι με ιατρική επιτήρηση και μεσαίου ή σοβαρού βαθμού επικινδυνότητας, ενώ εξήγησε τι έχει αλλάξει τόσο σε επίπεδο πρωτοκόλλων στις ΜΕΘ ,όσο και στο τρόπο αντιμετώπισης των πιο σοβαρών περιστατικών.

Μίλησε ακόμη για τα γνωστά και άγνωστα πεδία της εξέλιξης του Covid-19 με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η επιστημονική κοινότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News