Π. Πουλικάκος : Ο Covid19 στις ΗΠΑ και η μεγάλη ανησυχία

Απόψεις
Π. Πουλικάκος : Ο Covid19 στις ΗΠΑ και η μεγάλη ανησυχία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ογκολογίας του Πανεπιστημίου Μάουντ Σαινάι στον 98.4

Ο αναπληρωτής καθηγητής Ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο Μάουντ Σαινάι  στη Νέα Υόρκη και ερευνητής στην εξατομικευμένη μοριακή - γενετική θεραπεία, Πουλίκος Πουλικάκος , μιλάει στον 98.4 για την κατάσταση συναγερμού στη Κοσμόπολη του πλανήτη αλλά και τις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι άλλες περιοχές όπως η Λουιζιάνα ίσως εμφανίσει πολύ  μεγαλύτερη κρίση από την Νέα Υόρκη , όπου ο Covid-19 πλήττει για την ώρα το δημόσιο σύστημα υγείας στις πιο φτωχές γειτονιές.

Ο κ. Πουλικάκος τονίζει ότι η "ανοσία της αγέλης" δεν πρέπει να κατηγορείται εκ προοιμίου , άλλωστε με ένα τρόπο μόνο με την απόκτηση αντισωμάτων από τον ιό, η επιδημία θα πέσει σε ρυθμό , άρα το κρίσιμο θέμα είναι τα φάρμακα αυτή την ώρα, αφού το εμβόλιο πάει μάλλον για ένα χρόνο ή και παραπάνω μετά.

Κρίσιμο για τον κ. Πουλικάκο, η έγκαιρη στήριξη σε ΜΕΘ και η επάρκεια σε αναπνευστήρες, ενώ όπως είπε το κύμα μπορεί να πέσει και ο ιός να επανέλθει σε μερικούς μήνες ή και να εξαφανιστεί εντελώς χωρίς άλλη εξήγηση. Κλειδί για τον ίδιο τα διαγνωστικά τεστ , όσο πιο μαζικά είπε τόσο πιο ευρεία και άμεση η αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News