Δ. Μπούρος : Γρήγορα τεστ για αποφυγή διασποράς και εντοπισμό ασυμπτωματικών του Covid-2019

Απόψεις
Δ. Μπούρος : Γρήγορα τεστ για αποφυγή διασποράς και εντοπισμό ασυμπτωματικών του Covid-2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O ομότιμος καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ Δημοσθένης Μπούρος στον 98.4

O ομότιμος καθηγητής πνευμονολογίας ΕΚΠΑ Δημοσθένης Μπούρος, μιλώντας στον 98.4 επεσήμανε ότι μετά τα τελευταία κρούσματα που εμφανίζονται διάσπαρτα στην ελληνική επαρχία, όπως στη Θράκη, η αυτό-απομόνωση στο σπίτι όλων μας που είναι μέτρο απαραίτητο, πρέπει άμεσα να συμπληρωθεί με την εφαρμογή των «γρήγορων τεστ» γενικευμένα στον πληθυσμό, ώστε να φτιαχτεί και βάση δεδομένων για την δημογραφική και επιδημιολογική συμπεριφορά του ιού στον πληθυσμό για πιο στοχευμένα μέτρα, αλλά και για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών ασθενών που τυχόν σε πλήρη άγνοια να εξακολουθούν να διασπείρουν τον ιό ιδίως σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Ο κ. Μπούρος  αναφερόμενος στο θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που παρότι υγιής κατέληξε μετά την διασωλήνωση του από την επιδείνωση που εμφάνισε στην 10η μέρα που είχε πληγεί από τον Covid -2019 , εξήγησε γιατί το φαινόμενο των θρόμβων στα μικρό-αγγεία των πνευμόνων του , αποτελεί ένα σοκ ουσιαστικά τέτοιας μορφής που δημιουργεί πολύ-οργανικές ανεπάρκειες.

Ο ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ, απάντησε επίσης , για το τι πιθανότητες επιβίωσης έχει κάποιος που διασωληνώνεται λόγω κορωνοιού. Ποιοι παράγοντες και τι ρόλο παίζουν στην έκβαση. Πότε λογίζεται καθυστερημένη η διασωλήνωση, αλλά  και πόσο ασφαλές είναι τελικά το να μένεις με ήπια συμπτώματα στο σπίτι. Όταν ξαφνικά στην πέμπτη έκτη μέρα σε κάποιες περιπτώσεις επιβαρύνεται η κλινική εικόνα, αν προλαβαίνει κάποιος να αναζητήσει ιατρική βοήθεια ή η κατάσταση εξελίσσεται ραγδαία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News