default-image

Κ. Φαρσαλινός: «Όχι στο λάθος της Ιταλίας, τώρα μαζικά τεστ για κορωνοϊό»

Ελλάδα
Κ. Φαρσαλινός: «Όχι στο λάθος της Ιταλίας, τώρα μαζικά τεστ για κορωνοϊό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακούστε την συνέντευξη που παραχώρησε στο Γιώργο Σαχίνη.

Ο γιατρός και ερευνητής στο πανεπιστήμιο King Abdulaziz,  καθηγητής στο πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Κωνσταντίνος Φαρσαλινός μιλώντας στον 98.4,  κάνει λόγο για λανθασμένη προσέγγιση με την επιλεκτική εξέταση περιστατικών για κορωνοϊό.

 Επισημαίνει δε πως στη χώρα μας υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται μαζικές αναλύσεις σε πληθυσμό χωρίς καθόλου κόστος, σε όλους του συμπωματικούς και τις επαφές του, επαναλαμβάνοντας ότι αποτελεί «έγκλημα» το γεγονός ότι δε γίνεται. Επιπλέον, σημειώνει πως είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι υπάρχει έλλειψη κιτ για  τις αναλύσεις, καθώς όπως αναφέρει ο ΠΟΥ έχει εκδώσει 8 πρωτόκολλα σχετικά με τη διενέργεια αναλύσεως χωρίς κιτ.

Ο Κ. Φαρσαλινός  μιλάει για τον κίνδυνο που ελλοχεύει  σχετικά με την εξάπλωση του ιού στη χώρα μας, υπογραμμίζοντας ότι  «εφόσον  δεν γνωρίζουμε τον πραγματικό αριθμό των κρουσμάτων, τότε οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην κατάσταση της Ιταλίας, ή άθελά μας στην “ανοσία της αγέλης”.

Ο Καθηγητής Κ. Φαρσαλινός, επισημαίνει  ότι η ελλιπής εξέταση για κορονωϊό στην Ιταλία ήταν η αιτία που διέφυγε η διάγνωση στις μικρότερες ηλικίες που τελικά είχαν προσβληθεί αλλά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν.

«Αυτό έχει βαρύτατες επιπτώσεις όχι μόνο στο πραγματικό αριθμό των περιστατικών αλλά και στη ταχύτητα και το εύρος διασποράς της νόσου», σημειώνει.

Ο Κ. Φαρσαλινός  κάνει  έκκληση για μαζικό έλεγχο στους συμπτωματικούς και τις επαφές τους και όχι στο γενικό πληθυσμό και υποστηρίζει ότι υπάρχει σήμερα αναξιοποίητη υλικοτεχνική υποδομή στα Πανεπιστήμια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News