Στ. Τσινόρεμα : Κορωνοιός- Βιοηθική και Μεγάλες Κοινωνικές Τομές

Απόψεις
Στ. Τσινόρεμα : Κορωνοιός- Βιοηθική και Μεγάλες Κοινωνικές Τομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθηγήτρια Σύγχρονης Φιλοσοφίας και Βιοηθικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Σταυρούλα Τσινόρεμα, μιλώντας στον 98.4  για την «κανονικότητα» των κοινωνιών παγκόσμια ελέω κορωνοιού , υποστήριξε ότι κανείς πλέον δεν μπορεί να  αμφισβητήσει την επικινδυνότητα του ιού και την αναγκαιότητα λήψης δραστικών μέτρων πρόληψης της εξάπλωσής του. Αλλά η λήψη τέτοιων μέτρων θα πρέπει να είναι προσωρινή ως προς την αναστολή βασικών ελευθεριών σε μια δημοκρατική κοινωνία, γιατί αυτό συμβαίνει στη πράξη, με ανοιχτή πληροφόρηση της κοινής γνώμης . 

Η κ. Τσινόρεμα χωρίς να αποκλείσει την πιθανότητα κάποιες μορφές εξουσίας να επιχειρήσουν την  σημερινή επιδημία, να την παραλληλίσουν με ένα  τεράστιο κοινωνικό πείραμα-πιλότο σχετικά με τη διαμόρφωση και τον χειρισμό της  κοινής γνώμης, σημείωσε ότι κλειδί όλων είναι η δημοκρατική λήψη αποφάσεων, ακόμη και για την αναγκαία για την δημόσια υγεία , περιστολή δικαιωμάτων μας.

Η κρατική εξουσία για παράδειγμα δεν μπορεί να  μην παρεμβαίνει ως προς τους περιορισμούς για λόγους δημόσιας υγείας στην λειτουργία των Εκκλησιών, από την άλλη θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτή η επιδημία μπορεί τελικά να πυροδοτήσει βαθύτατες κοινωνικές- οικονομικές – πολιτικές και πολιτιστικές αλλαγές στην ανθρωπότητα και ιδίως στον ανεπτυγμένο κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News