Γιώργος Σαχίνης

Χρ. Λιονής: Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την Ελλάδα

Ο καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , του Πανεπιστημίου Κρήτης, Χρήστος Λιονής, μιλώντας στον 98.4  εξήγησε γιατί ο κορωνοϊός , οδηγεί σε αλλαγή του τρόπου ζωής, το τέλος των μεγάλων συναθροίσεων και την ενδυνάμωση των ενδο-οικογενειακών σχέσεων και του ελεγμένου κύκλου παρέας, στην προσπάθεια να περιοριστεί και να ελεγχθεί η διασπορά του. Κατά τον ίδιο χρειάζεται ακόμη και εθελοντική άμεση ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, αφού σύντομα ο κορωνοϊός  που πλήττει ιδίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους ηλικιωμένους, θα δημιουργήσει ακόμη και θέματα δικαιωμάτων των ασθενών , αλλά και κοινωνικής απομόνωσης τους. 

Κατά τον ίδιο οι δύο επόμενες εβδομάδες είναι κρίσιμες για το εύρος της διασποράς στην Ελλάδα, οπότε θα έπρεπε όλα τα σημεία μεγάλων  συναθροίσεων να κλείσουν άμεσα, όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία, χώροι μεγάλων εκδηλώσεων ακόμη και οι εκκλησίες .
Όπως είπε ο κ. Λιονής,  ο Κορωνοϊός  δοκιμάζει όλα τα δημόσια συστήματα υγείας αλλά και την αναγκαιότητα να στραφούμε σε παλιές μορφές κοινωνικοποίησης με πιο προσωπικά χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια