Στ. Λυγερός : Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για μακροχρόνιο υβριδικό πόλεμο με εργαλείο τους μετανάστες

Απόψεις
Στ. Λυγερός : Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για μακροχρόνιο υβριδικό πόλεμο με εργαλείο τους μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρθρογράφος-συγγραφέας Σταύρος Λυγερός, μιλώντας στον 98.4 εκτίμησε ότι η κατάσταση στον Έβρο θα πάρει μόνιμα χαρακτηριστικά υβριδικής απειλής με πλήρη εργαλειοποίηση των μεταναστών γιατί οι πρόσφυγες είναι ελάχιστοι, φτιάχνοντας καταυλισμούς τύπου Ειδομένης, με στόχο να έχει μια διαρκή απειλή «άοπλης εισβολής» στην Ελλάδα. 

Όπως είπε , το γεγονός ότι «»πειθαρχούν» απελπισμένοι άνθρωποι κατά τα άλλα , στις εντολές του Τουρκικού κράτους και δεν επιχειρούν καθόλου να ανιχνεύσουν περάσματα από την Βουλγαρία, παρά μόνο από τον Έβρο, δείχνει πως έχουν χειραγωγηθεί για να χρησιμοποιηθούν ως ασύμμετρη απειλή από τον Ερντογάν.

Ο Σταύρος Λυγερός μίλησε ακόμη για την ιδιομορφία των θαλάσσιων συνόρων, τις ενδεχόμενες  προβοκάτσιες για την πρόκληση θερμού επεισοδίου, αλλά και την ενδεχόμενη νέα πρόκληση από το Καστελόριζο με μετανάστες πάλι ή έρευνες νότια της  Κρήτης, με ωκεανογραφικό . Αναφέρθηκε επίσης στην επιλογή της Κεντρικής Ευρώπης να σφραγίσει προς τα δυτικά τις ροές και την μετατροπή της Ελλάδας σε απέραντο hot-spot , ενώ πρότεινε και μια σειρά αντίμετρων στον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News