Γιώργος Σαχίνης

Νίκος Ιγγλέσης: Η ακύρωση της «άοπλης εισβολής» και τα αμείλικτα ερωτήματα

Ο Νίκος Ιγγλέσης, αρθρογράφος και αναλυτής διεθνών γεγονότων με εξειδίκευση στην ευρωπαϊκή πολιτική πραγματικότητα, μιλώντας στον 98.4 , υποστήριξε πως η κατάσταση στον Έβρο δεν είναι παρά η γνωστή στρατηγική της Τουρκίας, με μία καθοδηγούμενη , «άοπλη εισβολή» των λαθρομεταναστών , που έτεινε να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, θέτοντας θέμα  για την προστασία της εθνικής ασφάλειας της Ελλάδας , υποχρεώνοντας την Κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική στο θέμα και να πάρει μια σειρά μέτρων προστασίας των συνόρων.

Σημείωσε ωστόσο, ότι δεν θα έπρεπε να ζητάμε τη βοήθεια των ξένων για τη φύλαξη των συνόρων μας. Έτσι ομολογούμε ότι είμαστε ανίκανοι να υπερασπιστούμε την ελληνική επικράτεια. Δεν γνωρίζουμε ότι μέχρι σήμερα η FRONTEX δεν αποτρέπει τις αφίξεις αλλά λειτουργεί ως επιτροπή υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης των λαθρομεταναστών; Δε γνωρίζουμε ότι η FRONTEX και η RABIT έχουν κληθεί από το 2015 στην Ελλάδα με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα; Αναρωτήθηκε επίσης τι ακριβώς  θα μας προσφέρει η ΕΕ, οικονομική βοήθεια (350 εκ.) για να συντηρούμε τους λαθρομετανάστες εντός της ελληνικής επικράτειας, μήπως λόγια παρηγοριάς και συμπαράστασης ή εκκλήσεις για διατήρηση, της πρακτικά νεκρής, Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016; Μήπως η ΕΕ θα χρηματοδοτήσει τον κ. Ερντογάν προκειμένου αυτός να σταματήσει τις υβριδικές επιχειρήσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου; Τι θα γίνει με τους 112.000 μετανάστες (71.000 στην ενδοχώρα και 42.000 στα νησιά), που σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία  του ΟΗΕ ήταν εγκλωβισμένοι, στο τέλος Δεκεμβρίου 2019, στην Ελλάδα; Σημειώνεται ότι ο αριθμός αποτελεί απλή εκτίμηση  γιατί δεν υπάρχει κεντρική καταγραφή. Μήπως οι χώρες της ΕΕ πειστούν να αποδεχτούν μια ισότιμη κατανομή των μεταναστών – εποίκων στα εδάφη τους;

Υποστήριξε πως  ο « εποικισμός»  της Ελλάδας από αλλοεθνείς – αλλόθρησκούς πληθυσμούς θα συνεχισθεί, γιατί αυτό επιβάλλεται από την παγκοσμιοποίηση που υλοποιείται από την ΕΕ. Τα μέτρα αποτελούν ένα αναγκαίο «διάλλειμα» εν’ όψη εξαιρετικών συνθηκών. Η αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού στον ελλαδικό χώρο θα συνεχισθεί το επόμενο διάστημα με ηπιότερους ρυθμούς, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, για να μην υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όποιος εισέρχεται νόμιμα στη χώρα και κάνει αίτηση για άσυλο αλλά και όποιος έμπαινε παράνομα θα μπορεί να πάρει την ελληνική ιθαγένεια σε 7 χρόνια. Ο απώτερος στόχος είναι η δημιουργία μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης.

Σ’ αυτήν την πολυπολιτισμική κοινωνία οι Έλληνες θα αποτελούν μία από τις διάφορες εθνικές, θρησκευτικές και πολιτισμικές μειονότητες. Εκτός εάν λειτουργήσουν εγκαίρως τα αντανακλαστικά επιβίωσης του έθνους.

Παράλληλα όμως υπάρχει ύψιστος κίνδυνος η Τουρκία να μεθοδεύσει, με τη χρήση ειδικών δυνάμεων και μέσων, την ξαφνική εισβολή μεγάλου αριθμού μεταναστών για να ανατρέψει την ελληνική πολιτική ανάσχεσης. Σε μια τέτοια περίπτωση μέχρι πού είναι αποφασισμένη να φτάσει η κυβέρνηση; Θα χρησιμοποιήσει τα όπλα για να υπερασπιστεί τα σύνορα ή όχι; Κανένας δεν εύχεται να συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και πρέπει η αντίδραση να είναι προαποφασισμένη. Αν π.χ. 3.000 άνθρωποι μπουν έστω 100 μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος, τότε όλα θα έχουν καταρρεύσει.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια