Γιώργος Σαχίνης

Θ. Καρυώτης: Το πλεονέκτημα- ματ της ΑΟΖ και ο πολιτικός «κορωνοιός» της Ελλάδας

Ο «πατέρας» της Ελληνικής ΑΟΖ , Θεόδωρος Καρυώτης, με αφορμή την πολύτιμη γεωγραφικά και γεωπολιτικά θέση του συμπλέγματος νησιών στο Καστελόριζο, ανέλυσε γιατί η ΑΟΖ είναι το  απόλυτο πλεονέκτημα της Ελλάδας, που εντελώς ανεξήγητα πλήττεται διαχρονικά από τον πολιτικό «κορωνοιό» της αδράνειας , που είναι ανεξήγητος και δυσερμήνευτος. 

Ο κ. Καρυώτης , εξήγησε ακόμη γιατί είναι φαιδρότητες τα περί τμηματικής επέκτασης από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, σημειώνοντας ότι μόνο ενιαία πρέπει να γίνει, τονίζοντας ότι αυτά περιλαμβάνονται στην ΑΟΖ , που μετριέται από  την ξηρά κι όχι μετά τα χωρικά ύδατα, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί ακόμη και ειδικοί στην Ελλάδα.

Ο Θεόδωρος Καρυώτης , κατέδειξε  πως η ανακήρυξη ΑΟΖ που είναι διαφορετική διαδικασία από την οριοθέτηση, επίσης μόνο ενιαία γίνεται. Ταυτόχρονα ο Θόδωρος Καρυώτης , έκρουσε τον κώδωνα κινδύνου ότι όσο η Ελλάδα αδρανεί, η Τουρκία δημιουργεί πολιτικά και επικοινωνιακά τετελεσμένα στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου το Αρχιπέλαγος του Αιγαίου είναι το «κλειδί» γεωπολιτικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια