Γ. Σουρβίνος: Τα γνωστά και άγνωστα πεδία του Covid-2019

Απόψεις
Γ. Σουρβίνος: Τα γνωστά και άγνωστα πεδία του Covid-2019

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής Ιατρικής στην Κλινική Ιολογία του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Εθνικής Επιτροπής,  Γεώργιος Σουρβίνος, σε μια συζήτηση εφ όλης της ύλης  για τον κορωνοιό  Covid 2019, επανέλαβε ότι η ιδιαιτερότητα του , παραμένει η εύκολη και γρήγορη μετάδοση και διασπορά του, σε αντίθεση με παλιότερους κορωνοιούς , αλλά και το πολύ θετικό του μικρού ποσοστού θνητότητας , κυρίως σε μεγάλες ηλικίες με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό. 

Ο ίδιος εξήγησε ότι το «παράθυρο»  εμφάνισης είναι από 14 έως και 27 ημέρες για την εμφάνιση σε κάποιον  του ιού από την στιγμή που θα κολλήσει, ενώ αναφέρθηκε και στην διαφορά , συμπτωματικών αλλά και ασυμπτωματικών  που όμως μεταδίδουν ομοίως τον ιό.

Μίλησε για το διάστημα της αποθεραπείας στα φυσιολογικά άτομα, αλλά και την άγνοια για την ώρα ανοσιολογικά, για όσους αρρωστήσουν, αν αποκτούν και τι βαθμού ανοσία στον Covid 2019.

Ο κ. Σουρβίνος, αναφέρθηκε και σε λάθη , μύθους και υπερβολές που οδηγεί η ελλιπής ενημέρωση , δίνοντας πολύτιμες οδηγίες σωστής ενημέρωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News