Δ. Κωνσταντακόπουλος : Παίζουν και με την εθνική ασφάλεια στο Ανατολικό Αιγαίο

Απόψεις
Δ. Κωνσταντακόπουλος : Παίζουν και με την εθνική ασφάλεια στο Ανατολικό Αιγαίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο αρθρογράφος – αναλυτής Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής του site konstantakopoulos. gr  μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι  με άγρια  αστυνομική καταστολή επιχειρούν να επιβάλλουν τις κλειστές δομές σε Λέσβο και Χίο , πράξη που κατά την γνώμη του, ακουμπά ακόμη και τον πυρήνα της εθνικής ασφάλειας στο κεντρικό τμήμα του Ανατολικού Αιγαίου.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτά τα  νέα κέντρα υπονομεύουν την ελληνική κυριαρχία στο ανατολικό Αιγαίο και πως ο τουρισμός, που είναι μια φυσική οικονομική λειτουργία των νησιών, ενταγμένη στον χαρακτήρα που έχουν και πρέπει να έχουν, καταρρέει σιγά-σιγά.

Στα συντρίμμια του συγκροτείται μια παράπλευρη οικονομία εξυπηρέτησης προσφύγων-μεταναστών και ασχολούμενων με αυτούς. Μια οικονομία που διαστρεβλώνει και παραμορφώνει τον χαρακτήρα των νησιών και ενισχύει τη μετατροπή τους σε ιδιόμορφα στρατόπεδα.

Το Αιγαίο, είπε ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος  δεν είναι μόνο η πολιτιστική καρδιά, είναι και το πιο σημαντικό γεωπολιτικό φιλέτο της Ελλάδας, το μεγάλο της χαρτί, το τελευταίο που έχει αν θελήσει να ξαναγίνει κυρίαρχο κράτος. Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι η προέκταση των Στενών στο δρόμο από τη Ρωσία προς τη Μεσόγειο και αντίστροφα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News