Γιώργος Σαχίνης

Κ. Φίλης : Ο Διεθνής παράγοντας στέλνει λάθος μηνύματα στην Τουρκία

Ο διευθυντής ερευνητικών προγραμμάτων του Ινστιτούτου Αναλύσεων Ασφάλειας στο Πάντειο  Πανεπιστήμιο Κωνσταντίνος Φίλης μιλώντας στον 98.4  εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του η Ελλάδα δεν πρέπει να ποντάρει τα πάντα στην πολιτική στήριξη του Χάφταρ, την ώρα που η απαράδεκτη στάση και της Γερμανίας , μας άφησε εκτός Διάσκεψης στο Βερολίνο. 

Ο κίνδυνος που υπάρχει είναι να σχηματιστεί μεν κυβέρνηση ειρήνευσης εθνικής συνεννόησης στη Λιβύη, αλλά με όλους τους αντιμαχόμενους  εντός, η συμφωνία Τουρκίας - Σάρατζ δεν θα έχει ακυρωθεί.
Κατά τον κ. Φίλη , ο στρατάρχης Χάφταρ άλλωστε επηρεάζεται άλλωστε πολύ περισσότερο από άλλες χώρες όπως η Αίγυπτος ή η Ρωσία.

Κατά τον κ. Φίλη η Τουρκία δεν είναι σε απομόνωση και ο κίνδυνος που υπάρχει είναι οι προκλήσεις της στην περιοχή να ενταθούν, ιδίως όταν αντιλαμβάνεται ότι οι μεγάλοι παίχτες ισχύος , σχεδόν παρακολουθούν με απάθεια τις πειρατικές της ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο κ. Φίλης υποστήριξε πάντως ,  ότι πλέον η Συμφωνία  Ερντογάν- Σάρατζ  δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για την Ελλάδα ιδίως ως προς την Λιβύη να την ακυρώσει. 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια