Γιώργος Σαχίνης

Χρ. Γιαλλουρίδης : ΑΟΖ- Χωρικά 12 ν.μ. και Αποτροπή

Ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλος Γιαλλουρίδης  μιλώντας στον 98.4 υποστήριξε ότι η Χάγη έχει ήδη «καεί» ως εκδοχή, την ώρα που η Τουρκία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως μια απομονωμένη δύναμη της περιοχής, αλλά ως ένας σημαντικός της παράγοντας που με διαρκή αναθεωρητική πολιτική βάθους επιχειρεί να αλλάξει όλα τα δεδομένα προς όφελος της.

Όσο κι αν η επίκληση στο  παράνομο της συμφωνίας με την κυβέρνηση Σάρατζ στη Λιβύη παραμένει απλά επίκληση κι όχι ενεργητική δράση της Ελλάδας για δημιουργία δεδομένων με συμμαχίες στη περιοχή στη βάση του διεθνούς δικαίου, η Τουρκία θα προχωράει στη δημιουργία τετελεσμένων.

Κατά τον Χριστόδουλο Γιαλλουρίδη η ανακήρυξη ΑΟΖ, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ. και λειτουργία μας με όρους αποτροπής ουσίας, είναι ο μόνος τρόπος να αποτραπεί η Τουρκία από την πορεία δημιουργίας νέων αρνητικών τετελεσμένων, σε βάρος μας.

Ο Χ.Γιαλλουρίδης, επανέλαβε ότι για την Ελλάδα η στρατηγική βάθους έχει ως κλειδί τον άλλο πόλο του ελληνισμού στη περιοχή με την ύπαρξη της κρατικής οντότητας της  Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια