Γιώργος Σαχίνης

Κ. Βενιζέλος: Δεν εξευμενίζεις το «θηρίο», λειτουργεί μόνο η Αποτροπή στην Τουρκία

Ο συντάκτης στον «Φιλελεύθερο» της Κύπρου, συγγραφέας και πανεπιστημιακός Κώστας Βενιζέλος, μιλώντας στον 98.4 μετά την  τριμερή και το δείπνο στο Βερολίνο για το Κυπριακό, έκανε λόγο για βήματα σημειωτόν, σε μια υπόθεση που η Τουρκία αν δεν τα πάρει όλα, δεν πρόκειται να συναινέσει σε καμία λύση, όσο βελούδινη κι αν είναι για την ίδια.

Ο ίδιος εξήγησε γιατί ο μαξιμαλισμός της Τουρκίας, δεν συγκρατείται με κινήσεις κατευνασμού αλλά μόνο από ισχυρή παρουσία και στρατηγική βάθους σε θέματα αποτροπής από πλευράς του Ελληνισμού.

Κατά τον Κώστα Βενιζέλο, Κυπριακή και Ελληνική πλευρά δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν φοβικά, όταν η Τουρκία παραβιάζει τα απάντα στην Κυπριακή ΑΟΖ και ετοιμάζεται για νέα τετελεσμένα σε Αμμόχωστο και νεκρή ζώνη, ενώ την ίδια ώρα αμφισβητεί και τις θαλάσσιες ζώνες της Ελλάδας.

Ο Κ.Βενιζέλος, μίλησε ακόμη για την χρήση του μεταναστευτικού από τα Κατεχόμενα στις Ελεύθερες περιοχές της Κύπρου , αλλά και την ανάγκη η Ελλάδα να αντιληφθεί την γεωπολιτική αξία και το ρόλο που πρέπει να παίξει στην περιοχή για τα ζωτικά της συμφέροντα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια