Μ. Μπόση: Η Κυβέρνηση επιδιώκει την σύγκρουση στο όνομα της ασφάλειας με κρατική βία

Απόψεις
Μ. Μπόση: Η Κυβέρνηση επιδιώκει την σύγκρουση στο όνομα της ασφάλειας με κρατική βία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά Μαίρη Μπόση, ειδική σε θέματα διεθνούς ασφάλειας, τόνισε μιλώντας στον 98.4 ότι παγκόσμια παρατηρείται μία σαφή στροφή των  κυβερνήσεων στην άσκηση κρατικής βίας  με αμιγώς συντηρητικά αντανακλαστικά εμπέδωσης φόβου στις κοινωνίας, με την χρήση της κρατικής καταστολής ως μέσο αδιαφορώντας για τα όρια αντοχών των κοινωνιών. 

Όπως σημείωσε, είναι εντυπωσιακό ότι στην Ελλάδα ακόμη και κεντρικά ΜΜΕ , λόγω των σχέσεων των ιδιοκτητών τους  για άλλους λόγους με το κράτος, δημιουργούν κλίμα ενόχου καν υπόπτου, για κάθε διαδηλωτή , δικαιολογώντας εκ προοιμίου την κρατική βία. Πρωτοφανή κρούσματα που όμως θα συνεχιστούν με κοριούς και παρακολουθήσεις πολιτών, αφού κατά την εκτίμηση της, η κυβέρνηση εκτιμά ότι το κράτος μπορεί να επιδιώξει τώρα την σύγκρουση με όσους θεωρεί απέναντι του, έχοντας εμπεδώσει επικοινωνιακά ένα κλίμα ανοχής στο όνομα της ασφάλειας, στην όποια ακραία εκδοχή βίας από πλευράς της αστυνομίας.

Λίγα έχουν αλλάξει είπε στα ΜΑΤ από την εποχή που η Χρυσή Αυγή κατέγραφε εντός τους 80 % ποσοστά και αυτό δυστυχώς μάλλον το Υπουργείο δεν το αναλύει σωστά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News