Ντ. Μπακογιάννη: ΒΟΑΚ με διόδια – Άλλο το σκάνδαλο Novartis και άλλο το πολιτικό «στήσιμο» για αντιπάλους

Απόψεις
Ντ. Μπακογιάννη: ΒΟΑΚ με διόδια – Άλλο το σκάνδαλο Novartis και άλλο το πολιτικό «στήσιμο» για αντιπάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βουλευτής Χανίων και άλλοτε ΥΠΕΞ  Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον 98.4  σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης για την τοπική και κεντρική επικαιρότητα, αρχικά αναφέρθηκε στη διαρκή επικοινωνία με τους δημάρχους του νησιού για το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει με σφοδρότητα την Κρήτη μετά τις πληγές του περασμένου Φεβρουαρίου και τις επαφές με τα αρμόδια Υπουργεία και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για τα πρώτες κινήσεις ανακούφισης των περιοχών που πλήττονται όπως η Κουντούρα με την καταστροφή των καλλιεργειών της.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι η κάθοδος του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή μετατίθεται για ένα μήνα πίσω, καθώς τότε θα ανακοινωθεί, τον μήνα Δεκέμβριο, ο τρόπος χρηματοδότησης και οι μελέτες για τον ΒΟΑΚ με κατά βάση άξονα την υπάρχουσα χάραξη, την λειτουργία διοδίων αλλά με εναλλακτικούς τρόπους για  περιοχές και επαγγέλματα και με τρεις τουλάχιστον διαφορετικές εργολαβίες και χρόνο έναρξης εργασιών σε 3 χρόνια. Ως τότε, είπε, ο υπάρχων ΒΟΑΚ  θέλει παρεμβάσεις τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από έναν θεσμικά αναβαθμισμένο ΟΑΚ. Δεν λένε αλήθεια ακόμη κι όσοι μέσα από την ΝΔ αναφέρονται σε δημόσια χρηματοδότηση του έργου, μακάρι να υπήρχαν χρήματα, αλλά πέραν των διοδίων και ενός σύνθετου προγράμματος χρηματοδότησης άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε ακόμη για την φετινή κακή ποιοτικά χρονιά του Κρητικού ελαιολάδου και το τι πρέπει να γίνει ενιαία σε θέματα όπως η δακοκτονία.

Αναφερόμενη στην κεντρική επικαιρότητα, επανέλαβε, ότι για το προσφυγικό – μεταναστευτικό είναι θέμα κουλτούρας και ελληνικής αντίληψης ότι δεν χτυπάς τον αδύνατο, αλλά τον στηρίζεις να σταθεί ευπρεπώς στα πόδια του, σημειώνοντας, ότι οι ακραίες φωνές δεν προσφέρουν στην αλήθεια για την κοινωνία.

Για την υπόθεση Novartis, αφού δήλωσε ότι ασφαλώς η λειτουργία της πολυεθνικής προκάλεσε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα διεθνώς και ο τρόπος λειτουργίας της σε νοσοκομεία και γιατρούς, ούτε στην Ελλάδα ήταν διαφορετικός, έσπευσε να δηλώσει εντούτοις, ότι η επιτροπή της Βουλής δεν εξετάζει αυτό το σκάνδαλο , για αυτό έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη και θα πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, αλλά εξετάζει  την απόπειρα της κυβέρνησης  του ΣΥΡΙΖΑ, να «στήσει κατηγορίες» για πολιτικούς της αντιπάλους , κρεμώντας τους στα «μανταλάκια»  με την ρετσινιά.

Αναφέρθηκε επίσης στην επιλογή της κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει τα Πανεπιστήμια και να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας σε αυτά, αφού όπως υποστήριξε, έχουν μετατραπεί σε άνδρα ανομίας, βίας και παραβατικότητας, με το «άβατο» μειοψηφιών.

Η κυρία Μπακογιάννη τάχθηκε τέλος κατά της επαναφοράς ως ποινικά κολάσιμης της βλασφημίας  των Θείων , όπως είπε είναι θέμα ευπρέπειας και αγωγής και όχι ποινών, που αν ίσχυαν δεν θα χωρούσαν οι φυλακές τους τόσους Έλληνες που από στρεβλή αγωγή βρίζουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News