default-image

Αγγ. Συρίγος: Οι αριθμοί δείχνουν μικρότερο θέμα από την ένταση για το Προσφυγικό

Απόψεις
Αγγ. Συρίγος: Οι αριθμοί δείχνουν μικρότερο θέμα από την ένταση για το Προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Αθηνών της ΝΔ , άλλοτε Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Άγγελος Συρίγος, μιλώντας σήμερα στον 98.4  έκανε λόγο για ακραίες φωνές και υπερβολικές προσεγγίσεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό, σε σχέση με τους πραγματικούς αριθμούς που παράθεσε μάλιστα με βάθος 20ετίας. 

Σημείωσε ότι η πολιτική μίας κυβέρνησης στο θέμα φαίνεται σε βάθος 9μήνου, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα προς όσους καλλιεργούν κλίμα ότι η επαναπροώθηση παράνομων  μεταναστών στις χώρες προέλευσης τους είναι εφικτή, να δουν την αποτυχία του ανάλογου εγχειρήματος από την ισχυρή Γερμανία.

Ο Άγγελος Συρίγος, έδωσε επίσημα στοιχεία σχετικά με την πολιτογράφηση αλλοδαπών στην Ελλάδα και τόνισε εμφατικά, ότι η κοινωνία χρειάζεται ψυχραιμία για να αντιληφθεί ότι οι αριθμοί σήμερα δεν είναι  υπερβολικοί και το θέμα είναι διαχειρίσιμο.

Οι ακραίες φωνές πρέπει να σταματήσουν είπε ο Άγγελος Συρίγος , σημειώνοντας ότι ενδεχομένως ο Ερντογάν θα ήθελε να εργαλειοποιήσει  και αυτό το θέμα έναντι μας, αλλά το κρίσιμο θέμα είναι να επιμείνουμε για από κοινού λύση από την Ε.Ε. του προσφυγικού-μεταναστευτικού , μόνος του, είπε ο Άγγελος Συρίγος , κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση. 

Ο Άγγελος Συρίγος, Βουλευτής της ΝΔ κατέληξε με την σκέψη: «Αυτή την ώρα οι αριθμοί των προσφύγων στην Ελλάδα δεν οδηγούν σε σενάρια Δημογραφικής αλλοίωσης. Άλλωστε οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες που φθάνουν αυτή την ώρα στην Ελλάδα δεν θέλουν να μείνουν εδώ αλλά να πάνε στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News