Γιώργος Σαχίνης

Δ. Χριστόπουλος : Να επικρατήσει καταλλαγή στο Προσφυγικό

Ο καθηγητής στο Πάντειο και τέως Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα δικαιώματα του Ανθρώπου ,Δημήτρης Χριστόπουλος μιλώντας στον 98.4 τόνισε την ανάγκη καταλλαγής στην υπόθεση του Προσφυγικού , προκειμένου να μην φτάσει στα άκρα και σε οξύτατο διαχωρισμό η ελληνική κοινωνία , από λάθος στοιχεία και γνώση των δεδομένων, σε ένα θέμα που η Ελλάδα ως οργανωμένο κράτος, οφείλει να κοιτάξει κατάματα και να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία και αλήθειες και όχι με ιδεολογήματα , προς αποκόμιση πρόσκαιρων πολιτικών ωφελημάτων.

Για την κυβέρνηση της ΝΔ , το Προσφυγικό είναι το δικό της Μνημόνιο και όπως είπε , ο Πρωθυπουργός οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης , όπου η λογική που καλλιεργούν στελέχη της κυβέρνησης του χαϊδεύοντας ένα ακροδεξιό ακροατήριο, δεν οδηγεί παρά σε αδιέξοδο και τυφλές εντάσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και όχι να γεννάει νέα ζητήματα γύρω από την παραμονή των προσφύγων. Η αποδοχή της μεταφοράς από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα προσφύγων , απλά μεταθέτει το ζήτημα όσο δεν επιλύονται θέματα ασύλου και καταγραφής.

Είναι λάθος η συζήτηση περί μεταναστών, γιατί καμία συμφωνία ή πολιτική της Ε.Ε. δεν υπάρχει επί  αυτών  σε σχέση με τους πρόσφυγες και έτσι υπάρχει κίνδυνος όλοι όσοι χαρακτηριστούν ως μετανάστες να εγκλωβιστούν στην χώρα μας, αφού ούτε οι χώρες προέλευσης τους , δείχνουν διάθεση να τους πάρουν πίσω.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια