Ντ. Μαρούδα: Με ψυχραιμία και στρατηγική από ειδικούς στο Προσφυγικό- Μεταναστευτικό

Απόψεις
Ντ. Μαρούδα: Με ψυχραιμία και στρατηγική από ειδικούς στο Προσφυγικό- Μεταναστευτικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να απομονωθούν τώρα οι φωνές πόλωσης και πολιτικής σκοπιμότητας , στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ιδίως από το πολιτικό σύστημα και την άγονη στο θέμα αντιπαράθεση του, ζήτησε η καθηγήτρια στο Πάντειο  και μέλος διεθνών ανθρωπιστικών αποστολών αλλά και του Ερυθρού Σταυρού, Ντανιέλα – Μαρία Μαρούδα μιλώντας στον 98.4.

Σπέκουλα με τους αριθμούς , αναλήθειες και κυρίως χωρίς διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες αλλά μόχλευση από κάποιους με προσωπικές ατζέντες, μίας υπόθεσης που θα έπρεπε να επιλύσουμε ως ευρωπαϊκή χώρα με στρατηγική βάθους, μετατρέπεται σκόπιμα σε μείζον θέμα, οδηγώντας με υπερβολές την κοινωνία σε ακραίες εκατέρωθεν τοποθετήσεις.

Κατά την κυρία Μαρούδα, όποιοι νομίζουν ότι με υπέρβαση των διεθνών συνθηκών και του ευρωπαϊκού δικαίου, το θέμα επιλύεται με κλειστές εσωτερικές πολιτικές, θα πρέπει να αποκαλύπτονται άμεσα .

Όπως είπε αυτή την ώρα το θέμα γίνεται μείζον για περίπου 10 χιλιάδες  περισσότερους ανθρώπους από όσους συνολικά η χώρα μας είχε πει ότι μπορεί να φιλοξενήσει σε μόνιμη βάση.

Την ίδια ώρα το πολιτικό σύστημα παίρνει αποφάσεις χωρίς να ενημερώνει τις τοπικές κοινωνίες και κυρίως χωρίς να επιλύει άλλα συσσωρευμένα χρόνια προβλήματα εκεί, τους  «φορτώνει» χωρίς πολλές εξηγήσεις μια ακόμη  κατάσταση για τους ίδιους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News