default-image

Ντ. Μαρούδα: Όταν αυξάνονται οι προσφυγικές ροές δεν είναι απλό το θέμα

Απόψεις
Ντ. Μαρούδα: Όταν αυξάνονται οι προσφυγικές ροές δεν είναι απλό το θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία επαναφέρει το θέμα προκειμένου να εκβιάσει την ΕΕ.

Τα παραπάνω υποστηρίζει η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου Ντανιέλα Μαρία Μαρούδα μιλώντας στον 98.4 μετά και τις δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου πως η Τουρκία έχει την δυνατότητα να αυξήσει την πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν οι εταίροι επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις για τις γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου.

Τέσσερα εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες μετανάστες που αυτή την ώρα φιλοξενούνται στην Τουρκική Επικράτεια όπως ισχυρίζονται Τούρκοι Αξιωματούχοι.

«Και δεν είναι οι δηλώσεις μόνες τους σημαντικές» επισημαίνει η κα Μαρούδα. «Είναι και η πραγματικότητα των αριθμών. 165-195 άτομα ημερησίως στη Λέσβο? 1300 την εβδομάδα στα νησιά; Αυτό είναι αδύνατον να το διαχειριστεί κανείς, όσο και αν προσπαθεί. Η Τουρκία θα έπαιρνε χρήματα και θεωρήσεις για τους υπηκόους. Σήμερα η συμφωνία δεν λειτουργεί. Φανταστείτε ότι τα 3 χρόνια λειτουργίας της κάτω από 2000 πρόσφυγες /μετανάστες έχουν επιστραφεί. Απόλυτη αποτυχία. Έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά λένε κάποιοι. Σύμφωνοι. Αλλά αυτό οφείλεται και στο κλείσιμο της βαλκανικής οδού. Όλες οι εκθέσεις διεθνών οργάνων λένε ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, τον χάρτη θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News