default-image

Δημ. Χριστόπουλος : 3+1 Επισημάνσεις για τις εκλογές

Απόψεις
Δημ. Χριστόπουλος : 3+1 Επισημάνσεις για τις εκλογές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο  Δημήτρης Χριστόπουλος μιλώντας στον 98.4 την επόμενη μέρα μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, προχώρησε σε μια εντυπωσιακή ανάλυση για τα βασικά δεδομένα που προέκυψαν από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. 

Όπως είπε, η ΝΔ εμφανίζεται να έχει επιτύχει την επανασύνδεση στρωμάτων και πολιτικών ρευμάτων του ευρύτερου χώρου της συντήρησης, που στο παρελθόν ελέω μνημονίων είχαν πάρει αποστάσεις, όπως δημόσιοι υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες και πολιτικά τμήματα της λαϊκής δεξιάς.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι στρατηγικά πέτυχε να είναι ο ισχυρός πόλος στο χώρο της λεγόμενης προοδευτικής παράταξης και μένει να φανεί πόσο επώδυνη θα είναι ή όχι η μετάβαση του κατά τις δηλώσεις Τσίπρα  σε χαρακτηριστικά μίας παράταξης ευρύτερα του λεγόμενου δημοκρατικού χώρου, με δεδομένο ότι οργανωτικά παρότι μερικές χιλιάδες στελέχη, λειτουργούν με DNA  αριστερών καθαρά καταβολών.

Μεγάλη νίκη είπε ακόμη ο κ. Χριστόπουλος, η κοινοβουλευτική εξαφάνιση της Χρυσής Αυγής, που αποδεικνύει πως όταν το κράτος αποφάσισε να ασχοληθεί από το 2013 και μετά συστηματικά και σοβαρά με την εγκληματική- ναζιστική αυτή οργάνωση , τότε άρχισε και η αποκαθήλωση της .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News