Ο Γ. Καλογεράκης για την καταναγκαστική εργασία στο Καστέλλι κι αλλού

Απόψεις
Ο Γ. Καλογεράκης για την καταναγκαστική εργασία στο Καστέλλι κι αλλού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ποτέ ξανά φασισμός» είναι το μήνυμα που έστειλε από το Καστέλι Πεδιάδος χθες, κατά την αγόρευσή του σε επίτιμο δημότη, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για την ανάγκη εγρήγορσης προκειμένου να υπάρξει η υπεράσπιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ώστε η Ευρώπη να μη γίνει ποτέ ξανά μια «σκοτεινή ήπειρος» από τα ναζιστικά και φασιστικά μορφώματα που απειλούν την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχ. Καλογεράκης του ενεχείρισε μία ανέκδοτη έκθεση 110 σελίδων με σπάνια ντοκουμέντα και στοιχεία για την καταναγκαστική εργασία (σε επιμέλεια του Γιώργου Καλογεράκη, που έκανε μία άριστα τεκμηριωμένη ομιλία για το ιστορικό της ημέρας).

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο στο Καστέλλι δούλευαν 2.300 Έλληνες στην καταναγκαστική εργασία από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ στις λεγόμενες δεκαπενταμερίες για τη μεταφορά εφοδίων στη Στρατιά του Ρόμμελ. Εκατομμύρια εργατοώρες καταναγκαστικής εργασίας στο Καστέλλι, στο Τυμπάκι και αλλού, που ουδέποτε αποζημιώθηκαν!

Ο Γιώργος Καλογεράκης μίλησε σήμερα για το θέμα στον 98.4.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News