Ο Βαρουφάκης για την ταινία του Γαβρά: «Μου απαγόρευσε να πάω στα γυρίσματα»

Life
Ο Βαρουφάκης για την ταινία του Γαβρά: «Μου απαγόρευσε να πάω στα γυρίσματα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης για την ταινία του Κώστα Γαβρά «Adults in the Room»: Αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες

Στο Ράδιο 98,4 και στο Γιώργο Σαχίνη μιλάει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

«Νιώθω τιμή, την οποία δεν την αξίζω, μια τιμή που με διακατέχει από το 2015, γιατί η ιστορία ξεκίνησε μια εβδομάδα μετά την παραίτησή μου από το Υπουργείο Οικονομικών, όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Κώστα Γαβρά, το οποίο γνώριζα μόνο ως “μύθο”. Στην αρχή νόμιζα ότι μου κάνουν και πλάκα, όταν μου είπε ότι είναι ο Κώστας Γαβράς… ο οποίος μου είπε κάτι συγκλονιστικό “ψάχνω να βρω το θέμα της τελευταίας μου ταινίας και το βρήκα στο πρόσωπό σου και θέλω να κάνω μία παγκόσμια ταινία, με επίκεντρο την κρίση στην Ελλάδα”», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης, το βιβλίο του, με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και το σενάριο της ταινίας του Κώστα Γαβρά, γράφτηκαν σε παράλληλο χρόνο. Όπως αναφέρει «Δεν “μπαίνει ο ένας στα χωράφια του άλλου”, παρά την ανταλλαγή απόψεων...», ενώ σχολιάζει χαρακτηριστικά «Στην ταινία, μου απαγόρευσε να πάω στα γυρίσματα. Και με το δίκιο του», όπως ανέφερε, ο ίδιος έχει πάει μία φορά στα γυρίσματα.

Το Γιάνη Βαρουφάκη, στη νέα ταινία του Κώστα Γαβρά, η οποία αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες το Σεπτέμβριο, θα υποδυθεί ο Χρήστος Λούλης και τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News