default-image

Α. Συγγελάκης: Ιστορική Στιγμή για τις Γερμανικές Επανορθώσεις

Απόψεις
Α. Συγγελάκης: Ιστορική Στιγμή για τις Γερμανικές Επανορθώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συνεδρίαση της Βουλής σήμερα για τις γερμανικές αποζημιώσεις. 

Στην Ολομέλεια συζητείται το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ενώ το βράδυ θα εγκρίνει ψήφισμα, που θα προσδιορίζει τα πρώτα βήματα και θα δίνει το σήμα για την επίσημη έναρξη της διεκδίκησης.

Πρώτο βήμα, κατά το Διεθνές Δίκαιο, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ρηματική διακοίνωση προς τη γερμανική κυβέρνηση. Επίσης, η Βουλή, μετά το ψήφισμα, θα κινητοποιηθεί προκειμένου να ενημερώσει για τις αποφάσεις της το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα Κοινοβούλια των κρατών - μελών.

Παρουσιάζοντας στη Διάσκεψη των Προέδρων το σχέδιο του ψηφίσματος ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «οι αξιώσεις του ελληνικού κράτους παραμένουν ενεργές και εκκρεμείς».

«Είμαστε χαρούμενοι που το θέμα περνά επιτέλους στη Βουλή, ότι σθεναρά και μεθοδικά ξεκινά η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αναφέρει στον 98.4 ο Αριστομένης Συγγελάκης, συγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών .  

Μιλά για τα «όπλα» που διαθέτει η Ελληνική Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή, κι ελπίζει ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο ομόθυμα θα ταχθεί υπέρ της διεκδίκησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News