Γιώργος Σαχίνης

Κ.Γρίβας : Η Γεωπολιτική πραγματικότητα σε Ευρασία και Μεσόγειο

ΑΟΖ  ένα πλεονέκτημα που μπορεί να γίνει βρόγχος

Η εικόνα από την Κίνα μέχρι της ευρωπαϊκές «λεωφόρους» της οικονομίας και από την Ασία μέχρι τις Αμερικανικές ακτές από τον Ειρηνικό, αποδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε άλλη ταχύτητα γεωπολιτική , όπου οι όροι ισχύος ενός κράτους, παίζουν καθοριστικό ρόλο, λέει ο καθηγητής Γεωπολιτικής στην Σχολή Ευελπίδων Κωνσταντίνος Γρίβας στον 98.4.

Κατά τον κ. Γρίβα , η Τουρκία δύσκολα θα βγει από το κάδρο των όσων διασφαλίζει γεωπολιτικά στις ΗΠΑ μέχρι το βάθος της Κίνας, γεγονός που κατά τον ίδιο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από την Ελλάδα, που δείχνει να ποντάρει όλες της τις ελπίδες στη στήριξη των δυτικών παικτών ισχύος.
Όπως εξήγησε το Δίκαιο της Θάλασσας και η ΑΟΖ ,  είναι ένα δυναμικό πεδίο, που δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν έχει αντιληφθεί, όπου με προβολή ισχύος μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλοι πλεονέκτημα διεύρυνσης της ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή, αλλά μπορεί συνάμα αν η Τουρκία αφεθεί να κυριαρχεί με την λογική ισχύος στην περιοχή να αποδειχθεί «βρόγχος» και εθνική υποχώρηση έως ακρωτηριασμό για τον Ελληνισμό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια