Κ.Φίλης: Η Τουρκία δεν επιδιώκει σχεδιασμένη θερμή πρόκληση

Απόψεις
Κ.Φίλης: Η Τουρκία δεν επιδιώκει σχεδιασμένη θερμή πρόκληση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυταπόδεικτη αλήθεια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο διευθυντής προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο , Κωνσταντίνος Φίλης μίλησε στον 98.4 για την ελληνική επιλογή να κάνει δύο πολύ σοβαρές υποχωρήσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών, τις οποίες ενδεχομένως να μπορούσε να αποφύγει για να πάρει το ονοματολογικό , αυτή  της ιθαγένειας και της γλώσσας . 

Ο Κωνσταντίνος Φίλης, ανέλυσε την νέα πραγματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τους λόγους που η Τουρκία αυξάνει την εκτόνωση των προκλήσεων προς Ελλάδα και Κύπρο.

Εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν κινείται με σχέδιο για θερμό επεισόδιο, δεν απέκλεισε όμως κλιμάκωση από ένα "ατύχημα" από τον καθημερινό φόρτο σε θάλασσα και αέρα με μια σειρά προκλήσεων που πραγματοποιεί η γειτονική μας χώρα.

Επέστησε μάλιστα την προσοχή στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, για μια αναγκαία εθνικά στρατηγική έναντι της Τουρκίας, όταν μάλιστα στο βάθος, η λογική προσέγγισης με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, δεν υπάρχει πλέον ούτε για τους Ευρωπαίους , ούτε για την ίδια την Τουρκία. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News