Δ. Κωνσταντακόπουλος : Σπάζοντας την «ομερτά» ενημέρωσης για το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων

Απόψεις
Δ. Κωνσταντακόπουλος : Σπάζοντας την «ομερτά» ενημέρωσης για το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αποικιοκρατική λύση τύπου Ανάν στην Κύπρο.

Ο δημοσιογράφος και  συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, επικεφαλής του site konstantakopoulos.gr , μιλώντας στον 98.4  για το Κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που είδε  από κοντά με επιτόπια έρευνα, έδωσε έμφαση στη συνωμοσία σιωπής που έχει επιβληθεί πανευρωπαϊκά στα ΜΜΕ , για τις πραγματικές διαστάσεις  αυτού του Κινήματος στην Γαλλία.

Όπως είπε , παρά την έλλειψη οποιουδήποτε κεντρικού οργάνου και «ηγεσίας» να συγκλίνουν πολύ γρήγορα στη διατύπωση δύο κυρίως αιτημάτων:

– Αποκατάσταση της αγοραστικής δύναμης των λαϊκών στρωμάτων

– Σε βάθος εκδημοκρατισμός και λαϊκός έλεγχος του πολιτικού συστήματος.

Η Γαλλία παραμένει βυθισμένη, προς το παρόν, σε ένα είδος «διπλής νομιμότητας» τόνισε.  Όλοι οι θεσμοί με τον Πρόεδρο, η πλειοψηφία του Λαού υπέρ των Γιλέκων και μια ισχυρή μειοψηφία του πάντα στους δρόμους.

Ένα καινούριο «γαλλικό πείραμα», προς το παρόν άγνωστης κατάληξης, με σημασία όμως που εκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, πραγματοποιείται στις γαλλικές επαρχίες αυτή τη φορά όπου, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε σε όλη τη γαλλική ιστορία, είναι σήμερα το επίκεντρο της εξέγερσης.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις επί της Κυπριακής ΑΟΖ, ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, σημείωσε ότι δυστυχώς η Κυπριακή και η Ελληνική πολιτική ηγεσία, εμφανίζονται έτοιμές για μια λύση τύπου Ανάν με μετατροπή της Κύπρου σε ένα προτεκτοράτο, μεγάλων ενεργειακών και γεωπολιτικών παικτών, που για την ώρα δεν προχωρά, εξαιτίας των απαράδεκτων μεν βλέψεων της Τουρκίας στη περιοχή, που όμως εξ αντανακλάσεως , «σώζουν» για την ώρα την οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News