default-image

Αντ. Μανιτάκης: Καταθλιπτική εικόνα η Συνταγματική Αναθεώρηση

Απόψεις
Αντ. Μανιτάκης: Καταθλιπτική εικόνα η Συνταγματική Αναθεώρηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολίσθημα η αλλαγή του τρόπου εκλογής του ΠτΔ

Για εικόνα καταθλιπτική  στη συζήτηση περί Συνταγματικής Αναθεώρησης μίλησε ο Ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Πρόεδρος της Νομικής Σχολής στο «Νεάπολις» της Πάφου Αντώνης Μανιτάκης, στον 98.4 .

Μετά από 8 χρόνια κρίσης, το πολιτικό σύστημα της χώρας, είπε, δείχνει να μην έχει ακόμη αντιληφθεί  ποιες βαθιές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να υπάρξουν στην Ελλάδα και η αναθεώρηση του Συντάγματος να είναι το επιστέγασμα αυτών.

Βαθύτατο ολίσθημα χαρακτήρισε την συμφωνία των κομμάτων για αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι η συνταγματική πρόνοια είναι για εκλογή ΠτΔ με συναίνεση τουλάχιστον 180 βουλευτών  και η αδυναμία , οδηγεί στη καθαρτήρια λαϊκή εντολή , με την πρόωρη διάλυση της Βουλής.

Σε 7 εκλογές Προέδρου της Δημοκρατίας, μόνο οι δύο έγιναν με διάλυση της βουλής και πρόωρες εκλογές , αλλά η κυβερνητική σταθερότητα δεν κρίνεται από αυτό .  Ίσα-ίσα που η προσφυγή στις κάλπες λόγω αδυναμίας εκλογής ΠτΔ, λειτουργεί ασφαλιστικά και στην εναρμόνιση της Βουλής με την λαϊκή βούληση.

Η αλλαγή στο τρόπο εκλογής που φαίνεται τώρα να συμφωνούν τα κόμματα, λέει ο Αντώνης Μανιτάκης, οδηγεί στη σκέψη ότι οι βουλευτές θέλουν αδιατάρακτα τα προνόμια τους για μία 4ετία  και για αυτό θέλουν να το αποσυνδέσουν από τυχόν εμπλοκή στην εκλογή ΠτΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News