Γιώργος Σαχίνης

Στ. Χριστακόπουλος: Οι συνέπειες της πολιτικής Τράμπ

Η Συμφωνία των Πρεσπών κρίνει τον χρόνο των εκλογών

Οι συνέπειες της πολιτικής Τράμπ με την απαγκίστρωση από την Συρία σε συνδυασμό με το ντόμινο εξελίξεων σε Μέση και Εγγύς Ανατολή αλλά και Ανατολική Μεσόγειο, είναι ουσιαστικά η πιο ωμή εφαρμογή ενός δόγματος που ξεκίνησε από την περίοδο Ομπάμα, όπου η Ευρώπη καλείται από τις ΗΠΑ να πληρώσει το τίμημα της ασφάλειας μέσω της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ, είπε στον 98.4 ο διευθυντής σύνταξης στο «Ποντίκι» Σταύρος Χριστακόπουλος. 

Η τύχη των Κούρδων πρόσθεσε, είναι ένα παράδειγμα, για το πόσο Ελλάδα και Κύπρος πρέπει πρώτιστα από μόνες τους να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την Τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και ΑΟΖ, με βάση το ενδιαφέρον μίας μεγάλης περιφερειακής δύναμης όπως η Τουρκία, να ελέγξει τον χώρο των ενεργειακών πηγών στη περιοχή.
Ο Στ. Χριστακόπουλος, εκτίμησε παράλληλα , ότι η πορεία για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρότι η κυβέρνηση επιχειρεί να την αποσυνδέσει , θα κρίνει και τον χρόνο των εκλογών μέσα στο 2019, που είναι άλλωστε και ο λόγος που η αξιωματική αντιπολίτευση από την πλευρά της , πιέζει ιδίως τον Πάνο Καμμένο στο συγκεκριμένο θέμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια