Εξευτελίζουν τους Έλληνες στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

Απόψεις
Εξευτελίζουν τους Έλληνες στο αεροδρόμιο της Στουτγκάρδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την ελληνική αστυνομία» λένε οι αστυνομικοί για επιπλέον ελέγχους

Καταγγελία γιατρού που κατοικεί κι εργάζεται στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, στον 98.4 και στο Γιώργο Σαχίνη, για εξευτελισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας, των κρατικών οργάνων της και των επιβατών που ταξιδεύουν από Ελλάδα, καθώς στο αεροδρόμιο Γερμανός αστυνομικός με πολιτικά πραγματοποιεί έλεγχο ταυτοτήτων, χωρίς καμία εξήγηση και αναφορά με βάση ποιό νόμο αυτοί πραγματοποιούνται.

Ο Ελευθέριος Λάριος αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις 25 Νοεμβρίου 2018 ταξίδεψα με από Θεσσαλονίκη προς Στουτγάρδης με απευθείας πτήση. Όπως πάντα υπήρξε ο σχετικός έλεγχος ταυτοτήτων και εισιτηρίων όλων των επιβατών από την υπηρεσία αεροδρομίου καθώς και από την ελληνική αστυνομία στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Όταν φτάσαμε στην Στουτγκάρδη και βγήκαμε από το αεροπλάνο και ενώ βρισκόμασταν ακόμη στην «φυσούνα» συναντήσαμε τρεις αστυνομικούς της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας με στολή. Ζητούσαν από όλους -το τονίζω όλους-  τους επιβάτες επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας. Ο έλεγχος αυτός μας είχε αναγγελθεί από τις αεροσυνοδούς αμέσως μόλις προσγειωθήκαμε στην Στουτγάρδη».

Όπως μας είπαν στο μικρόφωνο «οι γερμανικές αρχές πραγματοποιούν έλεγχο ταυτοτήτων, παρακαλούμε να έχετε την αστυνομική σας ταυτότητα κατά την έξοδο σας από το αεροπλάνο. 

Καμία επιπλέον ενημέρωση σύμφωνα με ποιόν νόμο ή κανονισμό γίνεται αυτός ο επιπλέον έλεγχος και παραβιάζεται η συνθήκη Σένγκεν. Εδώ πρέπει να τονίσω πως το παραπάνω σκηνικό χωρίς καμία εξαίρεση επαναλαμβάνεται απαράλλαχτο εδώ και δυόμιση χρόνια για τους επιβάτες με απευθείας πτήσεις προς Στουτγκάρδη και από όσο έχω ταξιδέψει και στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Ο έλεγχος μάλιστα που γίνεται στην Στουτγκάρδη πραγματοποιείται σε ένα μέρος του αεροδρομίου που όλοι οι επιβάτες που πρόκειται να επιβιβαστούν και βρίσκονται στις κοντινές πύλες, μας βλέπουν ξεκάθαρα λόγω του ότι το διαχωριστικό στο μέρος αυτό είναι με γυαλί.

Δηλαδή υπάρχει γελοιοποίηση και εξευτελισμός των επιβατών από την Ελλάδα. Μπορούν μάλιστα να δουν και να ακούσουν τα ονόματα μας στις ταυτότητες λόγω της κοντινής απόστασης δηλαδή τα προσωπικά δεδομένα καταπατώνται μαζικά.

Στην συγκεκριμένη πτήση αποφάσισα να ζητήσω εξηγήσεις από τους ομοσπονδιακούς αστυνομικούς για αυτόν τον επιπλέον μαζικό έλεγχο που προκαλεί σοβαρή ταλαιπωρία και καθυστέρηση των επιβατών από Ελλάδα».

Ακολουθεί ο διάλογος που είχε ο Έλληνας ιατρός με τις γερμανικές Αρχές

- Με ποια άδεια και εξουσιοδότηση μας ελέγχετε τις ταυτότητες εκ νέου αφού οι Έλληνες αστυνομικοί και η υπηρεσία του αεροδρομίου μας έχει ελέγξει ήδη στην Θεσσαλονίκη;

Απάντηση: Έτσι πρέπει λόγω της μεταναστευτικής κρίσης.

- Έχουμε ελεγχθεί ήδη όμως στην Θεσσαλονίκη πριν μπούμε στο αεροπλάνο. Δεν επιτρέπεται να μας ελέγξετε πάλι. Είναι ταξίδι ανάμεσα σε δύο κράτη της συμφωνίας Σένγκεν. Καταπατείτε την διεθνή συμφωνία.

Απάντηση: Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία. Δεν μπορούν να φυλάξουν τα σύνορα.

- Δεν θέλω να ελεγχθώ πάλι, τι θα συμβεί εάν δεν δεχτώ;

Απάντηση: Πρέπει να σας πάω στον ανώτερο μου και να μιλήσετε μαζί του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News