Μαρία Ψαρά: Έτσι έζησα τον εφιάλτη στο Στρασβούργο

Κρήτη
Μαρία Ψαρά: Έτσι έζησα τον εφιάλτη στο Στρασβούργο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς πανικό και με πολλά ερωτηματικά η επόμενη μέρα

Για την εμπειρία μίας «ιδιότυπης ομηρίας» στο κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ώρες, μετά την δολοφονική επίθεση στο κέντρο του Στρασβούργου από τον 29χρονο Γάλλο πολίτη, μίλησε στον 98.4 η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος και ανταποκρίτρια του «Έθνους» στις Βρυξέλλες Μαρία Ψαρά.

Η Μαρία Ψαρά περιέγραψε όλο το κλίμα που επικράτησε για ώρες στο κέντρο του Στρασβούργου, τον απόλυτα συντεταγμένο τρόπο που λειτούργησε προς τους πολίτες  η κρατική μηχανή, ώστε να αποφευχθεί ο πανικός σε μια πόλη γεμάτη από ξένους επισκέπτες αυτή τη περίοδο και για τα ερωτήματα της επόμενης ημέρας για το ποιος ωφελείται , από μια κατάσταση που είναι προφανές ότι δεν κατασκευάστηκε, αλλά υπενθυμίζει στη καρδιά της Ευρώπης, το ευάλωτο όλων των συστημάτων ελέγχου.  

«Απεγκλωβισμένοι στις 4 ώρα Ελλάδος μας είπαν ότι μπορούμε να αφήσουμε την έδρα του Ευρωκοινοβολίου με όποιον τρόπο βρίσκαμε και με δική μας ευθύνη . Κάποιοι φύγαμε με πόδια, με λεωφορεία και τελικά όλα καλά.

Ο ένοπλος πυροβολούσε σε βάρος περαστικών, ωστόσο ήταν πολύ εντυπωσιακός και άμεσος ο τρόπος που λειτούργησε η κρατική μηχανή. Ήταν ώρα 8 Γαλλίας και οι περισσότεροι ήταν στο κέντρο ΄ήδη και είχαν καθίσει για το δείπνο τους. Ακόμη και όμως οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια έδιναν συμβουλές στους πολίτες και δεν τους άφηναν να βγουν έξω.  Μια δύσκολη νύχτα για τη Γαλλία και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η πόλη ήταν γεμάτη κόσμο με τουρίστες και ενόψει Ευρωεκλογών είχε πάρα πολλούς Ευρωβουλευτές, προσωπικό και επισκέπτες.

Πολύ δύσκολη η απόφασή του Ευρωκοινοβουλίου  να κλείσει τις πόρτες του και να μην κινδυνεύσει κάποιος από τις έρευνες.

Πολλοί πιθανό να υπάρχουν φοιτητές Έλληνες αλλά δεν έχουμε πληροφορίες περισσότερες και περιμένουμε να δούμε πότε πρέπει να μάθουμε την ταυτότητα των νεκρών»,ανέφερε μεταξύ άλλων στο Γιώργο Σαχίνη η Ηρακλειώτισσα δημοσιογράφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News