Αλ. Μαλλιάς: Αποφασιστικές ενέργειες της Ελλάδας στην πρόκληση Ράμα , μετά τον φόνο του ομογενή

Απόψεις
Αλ. Μαλλιάς: Αποφασιστικές ενέργειες της Ελλάδας στην πρόκληση Ράμα , μετά τον φόνο του ομογενή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει αρνητική φόρτιση σε κοινή γνώμη Ελλάδας-Αλβανίας

Το φονικό του ομογενούς στην Αλβανία, δείχνει ότι οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, δεν άφησαν κανένα άλλο περιθώριο εξ αρχής στο τρόπο αντιμετώπισης ενός πολίτη που είναι ελληνικής καταγωγής, σε αντίθεση με το πώς λειτουργούν για τους υπόλοιπους πολίτες στην χώρα τους, είπε στον 98.4 ο πρέσβης ε.τ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, μιλώντας στον 98.4.

Κατά τον ίδιο παρά την χρόνια συμβίωση των δύο λαών, η αρνητική φόρτιση στη κοινή γνώμη μεταξύ των δύο χωρών, είναι η πιο σοβαρή παράμετρος μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Η διαφορά, όπως είπε είναι πως η Αλβανική κυβέρνηση επιδεικνύει αποφασιστικότητα και ενιαία φωνή στις ενέργειες της, την ώρα που η Ελλάδα, πάλι ταλανίζεται με λογικές κατευνασμού και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων.

Κατά τον κ. Μαλλιά, η Ελλάδα πρέπει να απαιτήσει ορισμό ιατροδικαστή ως εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της οικογένειας στην υπόθεση, αλλά και ειδικού της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερωθεί επίσημα από την Αλβανική αστυνομία.

Όπως είπε ο κ. Μαλλιάς, «εκτός από τους φυσικούς αυτουργούς του φόνου είχαμε και την προκλητική και ταπεινωτική για την Ελλάδα δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας κυρίου Έντι Ράμα ο οποίος έσπευσε να υποδηλώσει μάλλον ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News